19.10.2009. / 15:42

Autor: Nacionalova redakcija

Brodska pljačka: Duspara otkriva muljanje porezne uprave i Novogradnje

Općinsko državno odvjetništvo izdalo je u veljači 2007. rješenje o ovrsi i prodaji određenih nekretnina Novogradnje kako bi se naplatio porezni dug u iznosu od 15 milijuna kuna. Gradsko poglavarstvo Slavonskog Broda se pita zašto se Porezna uprava nije naplatila prodajom Novogradnjinih nekretnina, već danas pokušava dug Novogradnje prebiti dražbom zemljišta u vlasništvu Grada

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog BrodaMirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog BrodaGradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara danas je Državno odvjetništvo, Ministarstvo financija i Središnji ured Porezne uprave te Ministarstvo pravosuđa upoznao s novim spoznajama do kojih je došao u slučaju tvrtke Novogradnja, zbog koje Slavonskom Brodu prijeti bankrot.

"Počevši od danas, svi će građani Slavonskog Broda tijekom slijedeća tri dana imati priliku saznati koji su događaji uvjetovali da se imovina Grada nađe na dražbi", stoji u priopćenju slavonskobrodskog poglavarstva.

Naime, radi se o tome da je Općinsko državno odvjetništvo izdalo u veljači 2007. rješenje o ovrsi i prodaji određenih nekretnina Novogradnje kako bi se naplatio porezni dug u iznosu od 15 milijuna kuna. Gradsko poglavarstvo Slavonskog Broda se pita zašto se Porezna uprava nije naplatila prodajom Novogradnjinih nekretnina, već danas pokušava dug Novogradnje prebiti dražbom zemljišta u vlasništvu Grada.

"Upitno je iz kojeg razloga Porezna uprava nije naplatila svoja potraživanja naspram Novogradnje javnom dražbom nekretnina istog društva, nego je ista 2009. godine pokušala s naplatom poreznog duga Novogradnje na novčanim sredstvima grada Slavonskog Broda", piše u dopisu upućenom spomenutim institucijama.

Duspara i zamjenici gradonačelnika će, kako je najavljeno priopćenjem, građanima će predstaviti kronologiju događaja vezanu uz ratno profiterstvo, a gradonačelnik će pozvati sve građane koji smatraju da se u ovom slučaju radi o otimačini imovine, da mu se pridruže u štrajku glađu.

"Iako će mnogi ovo smatrati pritiskom na sudstvo, ne smijemo zaboraviti da se gradonačelnik Duspara tek nakon nelogičnih odluka cjelokupnog sudskog sustava odlučio obratiti javnosti. Kako je posljednjih dana više puta napomenuo, očigledno je da se radi o još jednom slučaju korupcije s čime su upoznate i nadležne institucije poput Uskokaa i tzv " hrvatskog FBI-ja", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Zbog prosvjeda zaštita gradonačelnika Duspare

Zbog prosvjeda zaštita gradonačelnika Duspare

Slavonskobrodskom gradonačelniku Mirku Duspari sinoć je nakon sjednice Gradskog vijeća prilaz kući osigurala policija, zbog prosvjeda vlasnika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika