19.10.2009. / 16:56

Autor: Nacionalova redakcija

Polančec radnicima Željezare obećao plaće do nove privatizacije

Polančec je predstavnike radnika Željezare izvijestio da je HFP odbio uvjete Carlson fonda te da je pozvao Zlomrex da što prije o svom trošku raskine ugovor koji je sklopio s Carlsonom

Damir PolančecDamir PolančecDamir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva sastao se u ponedjeljak s predstavnicima radnika Željezare Split, u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Na sastanku je Polančec izvijestio predstavnike radnika Željezare Split o postignutom sporazumu sa Zlomrexom: oko uvjeta sporazumnog raskida kupoprodajnog ugovora između HFP-a i Zlomrexa, te ih je izvijestio o tome da je od Zlomrexa zatražio da što prije definiraju odvjetnički tim koji će s predstavnicima HFP-a izraditi sporazumni raskid ugovora kako bi ga se što prije uputilo Vladi RH na verifikaciju.

Polančec je još jednom predstavnike radnika izvijestio o tome da je HFP odbio uvjete Carlson fonda. Jednako tako je HFP pozvao Zlomrex da što prije o svom trošku raskine ugovor koji je sklopio s Carlsonom, te da taj ugovor nema nikakve učinke prema HFP-u i da ga ničim ne obvezuje.

Sporazumnim raskidom ugovora sa Zlomrexom steći će se uvjeti za raspisivanje novog natječaja za prodaju društva Željezara Split i pronalazak novog strateškog partnera, koji bi osigurao proizvodnju i opstanak Željezare Split i sprječavanje stečaja, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Dok postupak raspisivanja natječaja i pronalaska novog strateškog partnera bude trajao, HFP će osigurati isplatu plaća radnicima Željezare Split u adekvatnom iznosu.

Polančec je pozvao predstavnike radnika na smirivanje situacije u Željezari čime će se omogućiti normalno odvijanje cijelog postupka.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika