20.10.2009. / 07:36

Autor: Hina

Polančec: Raskinut je ugovor s Zlomrexom, nema potrebe gladovati

Potpredsjednik Polančec novinarima je izjavio kako Vlada čini sve da osigura plaće za radnike Željezare i da će ih i dalje nastojati isplatiti

Damir PolančecDamir PolančecPotpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec izjavio je kako su u pisanom obliku potvrđeni uvjeti raskida kupoprodajnog ugovora sa poljskim Zlomrexom za Željezaru Split te da se odmah nakon toga kreće u pronalaženje novog strateškog partnera.

Predstavnici Zlomrexa pozvani su na hitan sastanak radi izrade dokumenta o sporazumnom raskidu kupoprodajnog ugovora za Željezaru Split. Odmah nakon toga kreće se u pronalaženje novog strateškog partnera, izjavio je Polančec novinarima nakon sastanka u Banskim dvorima na kojem je uži Vladin tim s predstavnicima uprava brodogradilišta razgovarao o uvjetima za drugi krug privatizacije brodogradilišta.

Prije tog sastanka potpredsjednik Polančec u Ministarstvu gospodarstva razgovarao je s predstavnicima radnika splitske Željezare, koji su počeli štrajk glađu.

Na tom su sastanku, kako je nakon njega izvijestio glasnogovornik Ministarstva Tomislav Mazal i kako je priopćeno iz tog Ministarstva, predstavnici radnika splitske Željezare izviješteni da je postignut sporazum sa Zlomrexom oko uvjeta sporazumnog raskida ugovora.

Potpredsjednik Polančec novinarima je također izjavio kako Vlada čini sve da osigura plaće za radnike Željezare i da će ih i dalje nastojati isplatiti.

Ocijenio je da u slučaju Željezare Split sve ide u smjeru koji je prethodno dogovoren.

Polančec također ističe kako nema potrebe za radikalnim akcijama sindikata i radnika Željezare.

Nema potrebe za njihovim radikalnim akcijama, kao što je štrajk glađu, kazao je.

U Splitskoj Željezari je 20 radnika počelo štrajk glađu, a četiri njihova predstavnika došla su u Zagreb s namjerom da štrajkaju glađu pred Ministarstvom gospodarstva.

S tim je predstavnicima razgovarao Polančec, a nakon tog sastanka član Štrajkaškog odbora Mladen Bekavac izjavio je novinarima da su prosvjednici relativno zadovoljni razgovorom s potpredsjednikom Vlade, jer trenutno nisu mogli dobiti više.

Četvero radnika koji su došli u Zagreb izjasnili su se za prekid štrajka glađu, no konačnu odluku o tome treba donijeti 20 radnika koji štrajkaju glađu u Splitu.

Tih 20 radnika odlučilo je nastaviti štrajk, a najavili su da će odluku hoće li ga prekinuti donijeti nakon dodatnih objašnjenja Vlade.

Kako je izjavio Zvonko Šegvić, predsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplita - podružnice Željezara, štrajkaši su nezadovoljni informacijom koju su dobili od Polančeca i traže dodatno objašnjenje.

Traže, objasnio je, dodatno objašnjenje što znači da će radnici dobiti "adekvatne plaće", jer su tražili pune plaće za studeni i prosinac ove godine te da se točno navede datum kad će se raskinuti ugovor s poljskim Zlomrexom.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika