20.10.2009. / 12:52

Autor: Milan Pavlinović

Pioniri novog zvuka Mudhoney večeras u Pauku

Bend u Zagreb dolazi u sklopu europske promotivne turneje na kojoj će predstavit aktualni, osmi studijski album “Lucky Ones”. Kao predgrupe će nastupiti mladi hrvatski punkeri Diskurz iz Rijeke i Suho Grlo Nos iz Koprivnice

MudhoneyMudhoneyU zagrebačkom Pauku večeras nastupaju prvaci Seattle grungea Mudhoney, koji su krajem 80-ih u proglašeni pionirima novog zvuka, a njihovi nasljednici bili su Nirvana, Soundgarden i Alice in Chains.
Bend u Zagreb dolazi u sklopu europske promotivne turneje na kojoj će predstavit aktualni, osmi studijski album "Lucky Ones".

Kao predgrupe će nastupiti mladi hrvatski punkeri Diskurz iz Rijeke i Suho Grlo Nos iz Koprivnice.
Osim što su ih mnogi bendovi navodili kao inspiraciju, a glazbenici se scene (Pearl Jam, Alice In Chains, Soundgarden i drugi) hvalili, bili su i jedan od najomiljenijih bendova Kurta Cobaina.

Mudhoney su ranim singlovima i debitantskim albumom objavljenim za nezavisnu etiketu Sub Pop pokrenuli seattlešku rock scenu. Njihov singl Touch me I`m Sick i danas je jedan od najznačajnijih grunge pjesama, uz Smells Like Teen Spirit Nirvane, Would Alice In Chainsa, Rusty Cage Soundgardena ili Alive Pearl Jama, a pjesma Superfuzz Bigmuff pionirski je primjer grunge glazbe.
Na debitantskoj ploči "Mudhoney" i drugom albumu Every Good Boy Deserves A Fudge razvili su specifični masivni fuzirani gitaristički rock and roll zvuk. Mudhoney su 1992. za milijunski ugovor prešli u veliku diskografsku kuću Reprise, a s albuma Piece Of Cake pjesma Overblown objavljena je na soundtracku poznatog filma "Singles" Cameronea Crowea.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika