20.10.2009. / 14:15

Autor: Hina

Danska se sprema odobriti gradnju plinovoda u Baltičkom moru

Predviđa se da će plinovod prolaziti i kroz švedski gospodarski pojas, istočno od Gotlanda

Konzorcij čine ruski plinski monopolist Gazprom, njemačke energetske kompanije E.ON i BASF/Wintershall i danska kompanija GasunieKonzorcij čine ruski plinski monopolist Gazprom, njemačke energetske kompanije E.ON i BASF/Wintershall i danska kompanija GasunieOčekuje se da će Danska u utorak dati zeleno svjetlo međunarodnom konzorciju za gradnju plinovoda kojim će se prirodni plin transportirati iz Rusije do Njemačke, pri čemu će jedan njegov dio prolaziti kroz Baltičko more, izvijestili su u utorak danski mediji.

"Projekt je odobren nakon provjera ekoloških aspekata koje smatramo prihvatljivima", rekla je Kirsten Lundt Ericksen, predstavnica Danske agencije za energiju, za dnevnik Politiken.

Dio plinovoda na potezu od ruskog Viborga do njemačkog Greifswalda, nazvan Sjeverni tok, bit će dug 1.200 kilometara i prolazit će kroz Baltičko more.

Švedska još nije objavila svoje stajalište o projektu. Predviđa se da će plinovod prolaziti i kroz švedski gospodarski pojas, istočno od Gotlanda.

Konzorcij čine ruski plinski monopolist Gazprom, njemačke energetske kompanije E.ON i BASF/Wintershall i danska kompanija Gasunie.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika