20.10.2009. / 14:18

Autor: Hina

ACI: U prvih devet mjeseci 33,7 milijuna kuna dobiti

Sve je veći broj mega jahti, odnosno plovila duljih od 25 metara pa ih je prošle sezone u ACI-jevima marinama samo putem jedne agencije uplovilo 118 duljine do 63 metra, naveo je

Anto ViolićAnto ViolićTvrtka Adriatic Croatia International (ACI) u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila dobit od 33,7 milijuna kuna, što je 26 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a ukupni prihod od 138,2 milijuna kuna za 5 posto je veći nego protekle godine, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u marini Ičići direktor ACI-a Anto Violić.

Od poslovnih aktivnosti ACI je prihodovao 136 milijuna kuna, odnosno povećao prihode po toj osnovi za 4 posto. Dobit od poslovnih aktivnosti je 32,4 milijuna kuna i veća je za 18 posto.

Temeljem godišnjeg veza prihod je 63 milijuna kuna ili 11 posto veći, a u tranzitu je ostvaren prihod od 44,3 milijuna kuna ili 3 posto više.

Na godišnjem vezu u ACI marinama registrirano je 3675 plovila, što je za 4 posto manje nego lani. No, napomenuo je Violić, razlog tome je promjena strukture plovila na godišnjem vezu jer vlasnici obnovom ugovora u većini slučajeva dovode na vez novo plovilo veće dužine koje fizički zauzima veći prostor od prethodnoga.

Tako se kapacitet marina smanjuje ali se u financijskom smislu registrira povećanje prihoda, kazao je.

Sve je veći broj mega jahti, odnosno plovila duljih od 25 metara pa ih je prošle sezone u ACI-jevima marinama samo putem jedne agencije uplovilo 118 duljine do 63 metra, naveo je.

Do kraja ove godine očekuje se povećanje ukupnih prihoda u odnosu na prošlu godinu za 3 posto.

Najveće povećanje fizičkog prometa kod godišnjeg veza ostvarile su marine Skradin sa povećanjem od 55 posto i Vrboska za 38 posto. U tranzitnom vezu najveće povećanje ostvarila je marina Vrboska, za 7 posto.

Violić je izvijestio da će ukupna ulaganja u sustav ACI-jevih marina u 2009. biti 56 milijuna kuna, što je 26 posto više nego prošle godine. Najznačajnija su ulaganja u marinu Pomer, Pula, marini Cres.

Za iduću godinu najavio je radove na proširenju marina Dubrovnik, Split, Ičići, Skradin i Vodice.

Violić je rekao da se ACI, pridržavajući se naputaka Vlade o smanjenju troškova poslovanja, uspio smanjiti troškove za 4,3 milijuna kuna, a do kraja godine se očekuje smanjenje troškova za 5,6 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika