20.10.2009. / 14:45

Autor: Nacionalova redakcija

Udarac LNG-u na Krku: Nijemci se povukli iz projekta gradnje terminala

RWE nije objavio razloge povlačenja, a u tvrtki koja predstavlja investitore rečeno nam je samo da projekt ide dalje te da njegova budućnost ovime nije ugrožena. Kako doznajemo, vlasnički udio kompanije RWE bit će prenesen na preostale članice konzorcija

Predviđena lokacija LNG terminala na KrkuPredviđena lokacija LNG terminala na KrkuNjemačka kompanija RWE odlučila je povući svoj vlasnički udio od 16.69 posto u Adria LNG projektu, konzorciju koji bi trebao graditi terminal za ukapljeni plin (LNG) kod Omišlja na Krku.

RWE nije objavio razloge povlačenja, a u tvrtki koja predstavlja investitore rečeno nam je samo da projekt ide dalje te da njegova budućnost ovime nije ugrožena. Kako doznajemo, vlasnički udio kompanije RWE bit će prenesen na preostale članice konzorcija - E.ON Ruhrgas, OMV Gas & Power, Total i Geoplin, te na hrvatskog partnera na čelu s Inom i HEP-om.

"Nije neobično da u tako velikim projektima, za čiju su uspješnu završnicu ponekad potrebne i godine, jedan partner odluči napustiti projekt. Izlazak RWE-a iz Adria LNG projekta neće utjecati na njegovo daljnje odvijanje i realizaciju", priopćeno je iz Adria LNG-a.

Inače, konzorcij Adria LNG je početkom godine započeo postupak ishođenja lokacijske
dozvole za terminal. Studija utjecaja na okoliš podnesena je Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a započeta je i edukacijska kampanja kojoj je cilj informirati i educirati građane o LNG-u i Adria LNG projektu i tako omogućiti kvalitetnu javnu raspravu, koja bi trebala početi krajem listopada.

U Adria LNG se nadaju da će lokacijsku dozvolu dobiti u prvom tromjesečju 2010.

Vezane vijesti

Pomoć izvana: EU bi mogla sufinancirati gradnju LNG terminala na Krku

Pomoć izvana: EU bi mogla sufinancirati gradnju LNG terminala na Krku

Ravnatelj Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva Darko Horvat najavio je kako bi do kraja lipnja trebalo biti poznato hoće li Europska unija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika