20.10.2009. / 17:48

Autor: Totalsport

Blatter: Trebali smo ranije objaviti sustav određivanja nositelja

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter poručio je kako se situacija oko određivanja nositelja za dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. mogla bolje riješiti...

Sepp BlatterSepp BlatterFIFA je, naime, tek uoči odlučujućih utakmica po skupinama u europskim kvalifikacijama objavila kako će u dodatnim kvalifikacijama četiri reprezentacije biti nositelji.

Do toga statusa su došle na temelju redovitog FIFA-inog mjesečnog renkinga, no problem je bio što je krovno tijelo svjetskog nogometa to objavilo vrlo kasno. Time su se pojavile špekulacije kako FIFA ide na ruku velikim reprezentacijama poput Francuske i Portugala za koje je i prije posljednjih utakmica bilo prilično jasno da će morati u dodatne kvalifikacije.

- Trebali smo sustav dodatnih kvalifikacija objasniti još na početku kvalifikacijskog ciklusa. Postoje pravila oko toga, ali nisu sasvim jasna. Pokušat ćemo to promijeniti za SP 2014. No, i ovako je u 180 minuta sve moguće - rekao je Blatter za Gazzettu dello Sport.

- Na SP-u sudjeluju najbolje momčadi. Ako se netko nije plasirao, to je zato što to nije ni zaslužio - dodao je 73-godišnji Švicarac koji je ranije najavio kako će se 2011. kandidirati i za četvrti mandat na čelu FIFA-e.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika