21.10.2009. / 10:58

Autor: Hina

Oliver Knezović zbog hrvatskog državljanstva uskoro na slobodi

Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo i pokušaj ubojstva, uhitila je policija Federacije BiH nakon navijačkih nemira u Širokom Brijegu u kojem je ubijen Puljić. No ubrzo je pobjegao iz pritvora, zbog čega je suspendirano i smijenjeno nekoliko službenika tamošnje pravosudne policije

Oliver Knezović (Foto: screenshot Nova TV)Oliver Knezović (Foto: screenshot Nova TV)Oliver Knezović, bjegunac iz BiH osumnjičen za ubojstvo sarajevskog navijača Vedrana Puljića u Širokom Brijegu noć je proveo u zagrebačkoj policiji kojoj se jučer predao, a po završetku izvidnih i policijskih radnji bit će doveden pred istražnog suca, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

U sjedištu zagrebačke krim policije, gdje se 35-godišnji Knezović predao u pratnji odvjetnika, policajci su utvrdili njegov identitet i pokušali s njim razgovarati, no on im je odbio išta reći.

Knezović je potom noć proveo u Jedinici za zadržavanje i prepratu zagrebačke policije. Prijepodne će ponovno biti doveden u krim policiju, gdje se očekuje dolazak i policijskih službenika policije Kantona Zapadna Hercegovina.

Iz Ravnateljstva policije najavili su da će po završetku izvidnih i policijskih radnji Knezović temeljem raspisane međunarodne tjeralice biti doveden pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

Njegov branitelj, zagrebački odvjetnik Milenko Umičević očekuje da će se to dogoditi oko podneva te da će Knezović nakon razgovora kod istražnog suca izaći iz suda na Zrinjevcu kao slobodan čovjek. "Nema nikakvog razloga da ga zadrže jer on, uz bosanskohercegovačko državljanstvo ima i hrvatsko i ne može biti izručen BiH", kazao je Umičević.

Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo i pokušaj ubojstva, uhitila je policija Federacije BiH nakon navijačkih nemira u Širokom Brijegu u kojem je ubijen Puljić. No ubrzo je pobjegao iz pritvora, zbog čega je suspendirano i smijenjeno nekoliko službenika tamošnje pravosudne policije.

Prije predaje za Novu TV je rekao da nije kriv za smrt Vedrana Puljića i da je pucao u zrak. Kazao je da se protekla dva tjedna skrivao u planinama na području Jablanice u BiH te da je lako prešao hrvatsku granicu. Tvrdi da se predao nakon što je doznao da se za ubojstvo sarajevskog navijača sumnjiči policajac.

Predao se u Hrvatskoj jer smatra da će tu imati pošteno suđenje, ako za to, kako je rekao, uopće postoje argumenti.

Vezane vijesti

ABA liga: Cibona bez rješenja kod Širokoga

ABA liga: Cibona bez rješenja kod Širokoga

Košarkaši Širokoga nastavili su sa odličnim izvedbama na domaćem parketu kada su u pitanju utakmice regionalne ABA lige. U nedjelju, u ogledu 18.… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 21.10.09. 11:22

Ubica.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika