21.10.2009. / 12:03

Autor: Boris Bilas

Miroslav Vitković: Usprkos uhićenjima Podravka je i dalje stabilna kompanija

Mediji nagađaju da su nizom kreditnih poslova oštetili Podravku za čak 250 milijuna kuna u što je uključen i kredit SMS-u od 65 milijuna kuna. Upravo je nakon javne objava priče o tom kreditu pokrenuta policijsko-uskočka predistraga

Miroslav Vitković (Foto: podravka.hr)Miroslav Vitković (Foto: podravka.hr)Miroslav Vitković, zamjenik predsjednika Uprave Podravke, i uz Marina Pucara jedini član Uprave koji je nakon uhićenja ostao na slobodi, obratio se priopćenjem kako bi naglasio da usprkos nastaloj situaciji Podravka kao kompanija nastavlja normalno funkcionirati.

"Što se istrage u Podravci tiče, sve je kao i do sada u rukama policije i državnog odvjetništva, s kojima u potpunosti surađujemo. Ispred kompanije mogu samo reći da se nadam brzom razrješenju situacije i okončanju istrage", stoji u Vitkovićevom priopćenju u kojem se naglašava kako je Podravka i dalje stabilna kompanija.

"U ovom trenutku moj je fokus ne dozvoliti da se istraga i sve što iz nje proizlazi negativno odraze na teško postignutu stabilnost i uspješnost kompanije i uz pomoć menadžmenta i svih zaposlenika kompanije vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", rekao je Miroslav Vitković, zamjenik predsjednika Uprave Podravke.

Ovo je priopćenje objavljeno i na Zagrebačkoj burzi kao očitovanje na upit Burze vezano uz najnovija događanja u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki.

Burza je, naime, nedugo nakon objave neslužbenih informacija o uhićenju bivšeg i nekoliko sadašnjih čelnika Podravke, dionicu te koprivničke prehrambene tvrtke stavila u poseban "Segment za promatranje" i od Podravke zatražila očitovanje o najnovijim događajima.

Podsjetimo, bivši šef Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac, aktualni predsjednik Uprave te kompanije Zdravko Šestak kao i članovi Uprave Saša Romac i Josip Pavlović uhićeni su zbog sumnje u malverzacije dionicama Podravke.

Neslužbeno se doznaje od izvora bliskog predistrazi da se osumnjičeni čelnici Podravke terete da su financijske transkacijama preko Fima Grupe i SMS-a od 2006. Podravkinim sredstvima htjeli steći vlasništvo nad dionicama te tvrtke.

Mediji nagađaju da su nizom kreditnih poslova oštetili Podravku za čak 250 milijuna kuna u što je uključen i kredit SMS-u od 65 milijuna kuna. Upravo je nakon javne objava priče o tom kreditu pokrenuta policijsko-uskočka predistraga.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika