21.10.2009. / 12:14

Autor: Hina

Uz podravkaše, uhićeni Mladinić i Milan Horvat

Inače, dvojica uhićenika Marinac i Horvat prije mjesec dana su na HTV-u tvrdili da su sve novčane transkacije povezane s "Podravkom" obavljene uz provjere nadležnih institucija u Hrvatskoj, uključujući HNB i HANF-u

Srđan MladinićSrđan MladinićŠestoricu uhićenih zbog malverzacija u "Podravci" sumnjiči se za zlouporabe položaja i ovlasti ali i za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije, ne otkrivajući identitet osumnjičenih.

U kratkom priopćenju policija je potvrdila da je u suradnji s Državnim odvjetništvom i USKOK-om započela kriminalističko istraživanje nad šest uhićenih osoba s područja Koprivnice, Varaždina, Zagreba i Splita.

O rezultatima kriminalističkog istraživanja, kažu, javnost će obavijestiti po njegovom završetku.

Osumnjičene se tereti da su se udružili i iskoristili svoj položaj i ovlasti kako bi pribavili znatnu imovinsku korist, a za takvo kazneno djelo moguća je kazna i do deset godina zatvora.

U USKOK-u, kao i u policiji nisu željeli otkriti tko su osumnjičenici, no zagrebački odvjetnik Ante Madunić potvrdio je da je uhićen njegov branjenik bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac.

Prema još uvijek neslužbenim podacima uhićen je i sadašnji predsjednik uprave koprivničke tvrtke Zdravko Šestak, dvojica članova Uprave Saša Romac i Josip Pavlović te direktor i suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić.

Neslužbeno se doznaje da će policija danas pretražiti Podravkinu sedmerokatnicu u Koprivnici, a nagađa se da bi uhićeni već danas mogli biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Nikakve pojedinosti nisu se mogle doznati ni od Dražena Laljeka, glasnogovornika Policijske uprave koprivničko-križevačke koja je sredinom rujna na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Koprivnici počela istraživati je li prekršen zakon pri sklapanju kreditnog ugovora između Podravke i SMS-a. "Jako smo intenzivirali istragu i digli ju na razinu kriminalističke obrade, no više ne mogu reći, jer je to predmet USKOK-a i stoga u njihovoj nadležnosti", kazao je Laljek.

Inače, dvojica uhićenika Marinac i Horvat prije mjesec dana su na HTV-u tvrdili da su sve novčane transkacije povezane s "Podravkom" obavljene uz provjere nadležnih institucija u Hrvatskoj, uključujući HNB i HANF-u, te sukladno pravilima Europske unije. Kazali su da je SMS-u data pozajmica kako bi Podravka proširila paletu proizvoda dok je cilj transakcije od sto deset milijuna kuna Fimi preko SMS-a bio spriječiti neprijateljsko preuzimanje Podravke. Naglasili su da se s ciljem da Podravka ostane u hrvatskom vlasništvu slagala i politika.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika