21.10.2009. / 13:15

Autor: Totalsport

NBA organizacija i suci pred dogovorom

Novu NBA sezonu otvorit će košarkaši Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa sljedećeg utorka u Clevelandu, najvjerojatnije uz suđenje najboljih NBA sudaca...

Kobe Bryant i LA Lakersi brane titulu prvakaKobe Bryant i LA Lakersi brane titulu prvakaInformacija je to koju je za AP potvrdio neimenovani izvor unutar sudačke organizacije. Time bi sudački štrajk napokon bio prekinut.

NBA organizacija ponudila je sudačkim predstavnicima novi prijedlog kolektivnog ugovora, koji bi sudačka organizacija trebala prihvatiti u petak. Prijelomna točka u krizi odnosa dogodila se, navodi se, na sastanku dviju strana u utorak. Sudjelovali su na njemu povjerenik natjecanja David Stern te sudački pregovarač Lamell McMorris.

Raspletom će najzadovoljniji biti igrači, koje su drugorazredni suci, unovačeni iz nižih američkih liga, živcirali odlukama tijekom većeg dijela predsezone.

- Mislim da je to sjajno. Dočekat ćemo ih raširenih ruku - izjavio je Billy Hunter, direktor Udruženja igrača pri NBA ligi.

Suci su štrajkali cijelo vrijeme po isteku dosad važećega kolektivnog ugovora 1. rujna. Nisu se slagali s prijedlogom novog, koji im je NBA ponudio pod nepovoljnijim uvjetima zbog posljedica svjetske krize.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika