21.10.2009. / 15:14

Autor: Hina

Britanski operater BAA sklopio sporazum o prodaji Gatwicka

"BAA se mijenja i današnja najava ukazuje na novi početak za Gatwick i BAA", rekao je Colin Mattews, izvršni direktor BAA

Mnoge niskotarifne kompanije slijeću na Gatwick jer su tarife jeftinije nego na HeathrowuMnoge niskotarifne kompanije slijeću na Gatwick jer su tarife jeftinije nego na HeathrowuBritanski operater zračnih luka BAA objavio je u srijedu da je s američkim investicijskim fondom GIP sklopio sporazum o prodaji londonske zrakoplovne luke Gatwick za 1,5 milijardi funti (2,4 milijarde dolara).

Sporazum sa Global Infrastructure Partnersom (GIP) potpisan je godinu dana nakon što je BAA ponudio Gatwick na prodaju španjolskom Ferrovialu, nakon što je konkurencija izrazila zabrinutost zbog BAA-ova dominantnog položaja na tržištu.

GIP već posjeduje većinski udio u zrakoplovnoj luci u London Cityju. Gatwick, smješten južno od Londona, druga je po veličini londonska zračna luka, nakon Heathrowa.

"BAA se mijenja i današnja najava ukazuje na novi početak za Gatwick i BAA", rekao je Colin Mattews, izvršni direktor BAA.

Rekao je da će se BAA sada usredotočiti na poboljšanje Heathrowa i ostalih zračnih luka. Prodaja Gatwicka, koju je odobrila Europska unija, trebala bi biti završena u prosincu.

Vezane vijesti

Potpisan ugovor o koncesiji za Zračnu luku Zagreb

Potpisan ugovor o koncesiji za Zračnu luku Zagreb

Predstavnici hrvatske Vlade i francuskog konzorcija Zagreb Airport International Company (ZAIC) potpisali su danas Ugovor o koncesiji za izgradnju i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika