21.10.2009. / 15:23

Autor: Hina

Vupik: Područje Spomen doma darovat će se državi

"Nije bilo nikakvog razloga da se ovakva odluka nije donijela i ranije. Sada samo činimo ono je što je bivša uprava VUPIK-a trebala davno napraviti", kazao je Mihaljević

Područje Spomen doma ipak će ostati državnoPodručje Spomen doma ipak će ostati državnoIzvanredna glavna skupština Vukovarskog poljoprivredno industrijskog kombinata (VUPIK), sazvana za 24. studenoga, trebala bi donijeti odluku o darovanju područja Spomen doma Ovčara i parkirališta Spomen doma Republici Hrvatskoj, potvrdio je Hini predsjednik Uprave VUPIK-a Tomislav Mihaljević.

U službenom pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi kao jedina točka dnevnog reda navodi se "donošenje odluke o darivanju dijela nekretnina upisane u zk.ul. 15, kč.br. 18, k.o. Vukovar u korist Republike Hrvatske radi dostojnog obilježavanja žrtava Domovinskog rata".

"Nije bilo nikakvog razloga da se ovakva odluka nije donijela i ranije. Sada samo činimo ono je što je bivša uprava VUPIK-a trebala davno napraviti", kazao je Mihaljević.

Prije desetak dana u javnosti je objavljena informacija kako bi s imovinom VUPIK-a, ponuđenom na prodaju u natječaju Hrvatskog fonda za privatizaciju, mogla bit prodana i čestica na kojoj se nalazi Spomen dom Ovčara, jer nije izvlaštena iz VUPIK-ove imovine.

VUPIK, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i sama premijerka Jadranka Kosor u izjavama danim proteklih dana odbacili su svaku mogućnost da se s VUPIK-om proda i spomen dom te su najavili brz proces izvlaštenja te čestice iz VUPIK-ova vlasništva.

Hrvatski fond za privatizaciju u rujnu je objavio javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 87,98 posto dionica VUPIK-a po posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune, a rok za podnošenje ponuda je sutra, 22. listopada, do 14 sati.

Mihaljević kaže kako je, po informacijama kojima raspolaže, na poziv HFP-a za sada pristiglo pet ponuda.

"Uprava i sindikati očekuju da se konačno pojavi dobar kupac koji će VUPIK usmjeriti ka daljnjem ra

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
23/9/09

nikopol, 22.10.09. 00:32

Bravo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika