21.10.2009. / 16:08

Autor: Hina

Knezović na slobodi nakon što je dokazao da ima putovnicu

Knezovića je policija Federacije BiH uhitila nakon navijačkih nemira u Širokom Brijegu u kojem je ubijen Puljić. No, ubrzo je pobjegao iz pritvora, zbog čega je suspendirano i smijenjeno nekoliko službenika tamošnje pravosudne policije

Oliver Knezović (desno) ispred zagrebačkog Županijskog suda (Foto: Pixsell)Oliver Knezović (desno) ispred zagrebačkog Županijskog suda (Foto: Pixsell)Oliver Knezović, bjegunac iz BiH osumnjičen za ubojstvo sarajevskog navijača Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, pušten je na slobodu nakon što je istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda dokazao da je hrvatski državljanin.

Knezovića je ispitao sudac Boris Ivančić pred kojim se očitovao o međunarodnoj tjeralici temeljem koje je jučer uhićen u Zagrebu i pritom je valjanim dokumentima, domovnicom i putovnicom, dokazao svoje državljanstvo pa je pušten na slobodu, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića.

Dodao je da je jedini način da se Knezovića naknadno procesuira pred hrvatskim pravosuđem da BiH Hrvatskoj ustupi kazneni postupak koji je protiv njega pokrenut.

Knezović se jučer poslijepodne u pratnji odvjetnika predao zagrebačkoj policiji u kojoj je i proveo noć, nakon čega je doveden pred istražnog suca.

Neslužbeno se doznaje da su na ispitivanju kod istražnog suca bila i trojica bosanskohercegovačkih policajaca, jedan iz Sarajeva i dvojica iz policije zapadnohercegovačkog kantona. Knezović je navodno ponovio da mu nitko nije pomogao pri bijegu te da se na takav potez odlučio kada je doznao da ga planiraju prebaciti u Sarajevo.

Knezovića je policija Federacije BiH uhitila nakon navijačkih nemira u Širokom Brijegu u kojem je ubijen Puljić. No, ubrzo je pobjegao iz pritvora, zbog čega je suspendirano i smijenjeno nekoliko službenika tamošnje pravosudne policije.

Vezane vijesti

ABA liga: Cibona bez rješenja kod Širokoga

ABA liga: Cibona bez rješenja kod Širokoga

Košarkaši Širokoga nastavili su sa odličnim izvedbama na domaćem parketu kada su u pitanju utakmice regionalne ABA lige. U nedjelju, u ogledu 18.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika