21.10.2009. / 16:40

Autor: Ivica Medo

Slaven Bilić: Zahvaljujem se Poljskoj, ali ostajem izbornik Hrvatske

Izborni hrvatske reprezentacije Slaven Bilić u razgovoru za varšavski Super Express demantirao je da namjerava preuzeti kormilo poljske reprezentacije...

Slaven BilićSlaven Bilić"Poljska je velika i zanimljiva zemlja, s velikom nogometnom tradicijom i drago mi je čuti da se za mene interesiraju. Međutim, taj posao sada ne mogu prihvatiti", odgovorio je Bilić na pitanje namjerava li preuzeti izborničko mjesto poljske reprezentacije.

Poljski novinar ipak se nije dao smesti, pa je upitao zbog čega ne želi na poljsku klupu kad mu je ugovor već istekao i kad Hrvatska ne ide na SP 2010.

"U petak idem na sastanak s vrhuškom Hrvatskog nogometnog saveza na kojem smo se dogovorili o produženju mog ugovora za naredne dvije godine", odgovorio je Bilić koji je zatim objasnio zbog čega nije izgubio povjerenje vodstva HNS-a i javnosti nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP.

"Skoro cijele kvalifikacije mučile su nas ozljede ključnih igrača. U svakoj smo utakmici imali manjak od četiri do pet igrača kao što su Modrić, Eduardo, Petrić, Kranjčar... Samo smo u Minsku odigrlai odigrali u kompletnom sastavu, tu smo utakmicu dobili 3:1 i bila je to naša najbolja utakmica u kvalifikacijama. U ostalim utakmicama sreća nas nije mazila, kao ni prilikom dvoboja Ukrajine i Engleske."

Ima li ste dosta ponuda iz inozemstva. Zbog čega ih niste prihvatili?

"Ja sam patriot i biti izbornik reprezentacije Hrvatske za mene je velika čast. Dok god budem mogao bit ću izbornik Hrvatska. Zbog toga zato se zahvaljujem Poljskoj. Vidimo se na Euru 2012."

Poljska je domaćin Eura 2012., a Hrvatska će se morati pomučiti da izbori Euro.

"Stalno me mamite, ali Hrvatska je prioritet broj jedan, ostale ponude dolaze u obzir tek kad bih ostao bez sadašnje pozicije", zaključio je Bilić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika