21.10.2009. / 16:55

Autor: Hina

Novac sa svih strana: I EU najavio milijardu eura donacija Srbiji

EU će Srbiji dati novac za poboljšanje kvalitete života njezinih građana

Vincent DegertVincent DegertVoditelj izaslanstva Europske komisije u Srbiji Vincent Degert u srijedu je najavio da će Europska unija u idućih pet godina Srbiji uputiti ukupno milijardu eura u donacijama, u svrhu poboljšanja kvalitete života njezinih građana.

Kako su prenijeli beogradski elektronički mediji, Degert je tijekom boravka u Užicu u povodu završetka rekonstrukcije sustava grijanja u koji je EU uložio 4,4 milijuna eura, podsjetio da je Unija od 2000. u energetiku u Srbiji investirala oko pola milijarde eura.

Voditelj izaslanstva Europske komisije nedavno je, predstavljajući godišnje izvješće o napretku Srbije prema članstvu u EU, kazao kako je Unija pokazala svoju potporu namijenivši Srbiji novčanu pomoć od milijardu eura za razdoblje između 2007. i 2011. godine.

Degert je tada istaknuo kako je u tu svrhu predviđeno i dodatnih 200 milijuna eura mikrofinancijske pomoći.

Srbija je, prema pisanju tamošnjih medija, dobila novčanu pomoć i od Rusije. Tijekom posjeta ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva Srbiji u utorak, srbijanski su mediji prenijeli da je odobren ruski kredit Srbiji u visini od milijardu dolara.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
23/9/09

nikopol, 22.10.09. 00:23

bas zanimljivo. Njima milijarde, nama struja poskupljuje za 50%.Ali prije nas ce uci TURCI, CUBA i IZRAE. Pa jel vi to ozbiljno Ljudi?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika