21.10.2009. / 17:40

Autor: Hina

MUP: pri uhićenju "Puma" nisu pronađeni tzv. topnički dnevnici

Sedmorica bivših pripadnika "Puma" danas su se pred istražnim sucem zagrebačkoga Županijskog suda branili šutnjom, nakon čega im je određen 24-satni pritvor

Policija nije pronašla 'topničke dnevnike' u stanovima uhićenih 'Puma'Policija nije pronašla 'topničke dnevnike' u stanovima uhićenih 'Puma'U pretrazi stanova i prostorija sedmorice bivših pripadnika 7. gardijske brigade, osumnjičenih za ubojstvo šetorice srpskih ratnih zarobljenika u BiH 1995., pronađena je određena dokumentacija koja se ne može povezati s tzv. topničkim dnevnicima, izvijestilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Reagirajući na nagađanja tiska da su pri uhićenju osumnjičenika i pretraga pronađeni i topnički dnevnici koje od Hrvatske potražuje haaško tužiteljstvo, iz MUP-a su to odbacili, ustvrdivši kako se uhićenja nikako ne mogu povezati s aktivnostima koje se provode radi pronalaska tzv. topničkih dnevnika iz "Oluje".

"Navedena skupina građana uhićena je zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika. Isto tako, pri pretrazi stanova i prostorija osumnjičenika pronađena je određena dokumentacija koja se ne može povezati s tzv. topničkim dnevnicima", stoji u priopćenju MUP-a.

Sedmorica bivših pripadnika "Puma" danas su se pred istražnim sucem zagrebačkoga Županijskog suda branili šutnjom, nakon čega im je određen 24-satni pritvor.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika