21.10.2009. / 19:01

Autor: Martina Čizmić

Microsoft u prodaju pušta nove Windows 7

Novi će se Windowsi prodavati u šest različitih verzija, prilagođenih potrebama korisnika. Predviđa se da će ipak najviše korisnika posegnuti za Home Premium i Professionalom

Novi Windows 7 imaju i neke mogućnosti koje su do sada bile moguće samo na Appleovom MacuNovi Windows 7 imaju i neke mogućnosti koje su do sada bile moguće samo na Appleovom MacuNovi Microsoftov operativni sustav, Windows 7, od prvih je recenzija dobivao pozitivne kritike. No, hoće li isto mišljenje imati prosječni korisnici saznati ćemo već sutra kada prvi korisnici legalno kupe svoju verziju.

Windows 7, nasljednik Viste, trebao bi u sebi objediniti najbolje od Viste, Windows XP i unijeti neke novine.

Iako se Microsoft uvijek pobrinuo da podigne intres za svoj novi operativni sustav, čini se kako će lansiranje ovoga ipak proći uz malo manje pompe. Prijašnje su verzije predstavljali Rolling Stonesi i Jerry Seinfeld, dok će Windows 7, djelomice i zahvaljujući trenutnom stanju u gospodarstvu predstaviti TV emisija koja će se u SAD-u emitirati 8. studenog.

Novi će se Windowsi prodavati u šest različitih verzija, prilagođenih potrebama korisnika. Predviđa se da će ipak najviše korisnika posegnuti za Home Premium i Professionalom.

Microsoft nudi i mogućnost kupovine obiteljskog pakiranja, koji vlasniku omogućuje instalaciju Windowsa na tri računala.

Početna cijena od oko 80 eura vrijediti će do sljedeće godine, kada će cijena narasti na čak 100 eura.

U usporedbi sa Vistom, Windowsi 7 se brže podižu, a prilagođeni su i radu na jeftinim prijenosnim računalima koja nemaju impresivne performanse.

Windows 7 također imaju podršku za ekrane osjetljive na dodir pa se novim Windowsima može upravljati i dodirom prsta. Prepoznaju rukopis i pretvaraju ga u tekst, a doživjeli su i neke kozmetičke promjene koje će svi korisnici veoma brzo prihvatiti.

Neke od novih mogućnosti veoma su slične Appleovom Macu, poput prikaza otvorenih prozora samo dovođenjem miša na ikonicu programa u task baru.

No, stručnjaci koji su testirali prijašnje verzije Windows 7 upozoravaju korisnike da ukoliko ne žele stalno skidati zakrpe i service packove, sa kupovinom ipak pričekaju godinu dana.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika