21.10.2009. / 19:10

Autor: Hina

Afera Podravka: Šestak poslijepodne proveo na isptivanju u Uskoku

Tijekom večeri u Uskok bi trebao biti doveden i bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac

Zdravko ŠestakZdravko ŠestakPrvi od šestorice uhićenih zbog malverzacija u Podravci, predsjednik Uprave te tvrtke Zdravko Šestak doveden je poslije podne u sjedište Uskoka u Zagrebu, gdje će ga ispitati u povodu sumnji da je zlouporabio položaj i ovlasti i s ostalim osumnjičenicima udružio u kriminalnu grupu.

Šestak je u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici doveden policijskim kombijem nešto poslije 17 sati, a neslužbeno se doznaje da bi večeras trebala biti privedena i ostala petorica osumnjičenih.

Još uvijek nema službene potvrde iz Policije i Uskoka tko je uhićen, no zagrebački odvjetnici Mate Matić i Ante Madunić, izjavili su da su slobode lišeni njhovi branjenici Šestak i bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora koprivničke tvrtke Darko Marinac, čije se privođenje Uskoku, kako se neslužbeno doznaje, očekuje oko 19 sati.

U policijskoj akciji u Koprivnici, Varaždinu, Zagrebu i Splitu uhićene su još četiri osobe, a prema tvrdnjama medija koje nitko iz nadležnih institucija nije opovrgnuo, uhićena su još dvojica članova Uprave Podravke Saša Romac i Josip Pavlović, te direktor SMS-a Srđan Mladinić i direktor i suvlasnik varaždinske tvrtke Fima Milan Horvat.

Iako gotovo svi mediji od ranoga jutra navode da je i Horvat uhićen, marketing menadžer iz njegove tvrtke Slobodan Runjak tvrdi da to nije istina. Runjak je potvrdio da je policija jutros bila u tvrtki i pregledavala dokumentaciju.

Očekuje se da će Uskokovi tužitelji večeras ispitati šestoricu osumnjičenih, koje se tereti da su se udružili u kriminalnu grupu i zlouporabama položaja i ovlasti navodno oštetili Podravku za čak 250 milijuna kuna, u što je uključen i kredit SMS-u od 65 milijuna kuna. Nije poznato jesu li osumnjičenici iznijeli obranu ili se branili šutnjom.

Prema novom Zakonu o kaznenom postupku koji se na Uskokove predmete primjenjuje od srpnja ove godine, zamjenik ravnatelja Uskoka nakon saslušanja osumnjičenih, utvrdi li da za to ima osnove, donosi nalog o pokretanju istrage i mogućem 48-satnom zadržavanju u pritvoru, a nakon toga roka moguć je jednomjesečni istražni zatvor. No, o tome odlučuje sud, a ne tužitelj.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 22.10.09. 09:41

"A tada sam, kao i sada, inzistirao da uprava radi transparentno, da raspravlja, i formira nadzorni odbor i preko njega bude u kontaktu s vlasnicima" - veli ljigavi friščić i ostane živ! Pa otkad to Uprava neke tvrtke formira Nadzorni odbor?! A pitanje za Nacional: Zakaj se friščićeve izjave ne mogu komentirati uz članak o tom ljigavcu?!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika