21.10.2009. / 19:20

Autor: Hina

Moratorij na otplatu kredita za Talijane pogođene krizom

Dvije najveće talijanske banke UniCredito i Banca Monte dei Paschi di Siena objavile su slične mjere koncem 2008.

Mjera kojoj se mogu priključiti banke koje to žele "bit će operativna od siječnja 2010."Mjera kojoj se mogu priključiti banke koje to žele "bit će operativna od siječnja 2010."Talijanske banke će uvesti jednogodišnji moratorij na otplatu kredita za obitelji pogođene krizom, priopćila je u srijedu talijanska bankarska udruga (ABI).

ABI-jev "Obiteljski plan" predviđa "mogućnost obustave plaćanja kredita na dvanaest mjeseci" za obitelji čiji su članovi zbog krize ostali bez posla ili rade kraće u tjednu.

Mjera kojoj se mogu priključiti banke koje to žele "bit će operativna od siječnja 2010.", dodaje ABI.

Dvije najveće talijanske banke UniCredito i Banca Monte dei Paschi di Siena objavile su slične mjere koncem 2008.

Porast nezaposlenosti u Italiji trenutačno je ograničen, ali se njezin nagli skok očekuje čim se poduzeća više ne budu mogla koristiti skraćenim radnim tjednom.

U drugom tromjesečju stopa nezaposlenosti je dostigla 7,4 posto aktivnog stanovništva, po posljednjim službenim podatcima.

Početkom kolovoza, talijanske banke i organizacije industrijalaca Confindustria potpisali su ugovor kako bi mala i srednja poduzeća mogla koristiti jednogodišnji moratorij na otplatu kredita.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika