22.10.2009. / 00:12

Autor: Totalsport

Video: LP, skupina C: Milan slavio na Santiago Bernabeu

Nogometaši Real Madrida pretrpjeli su prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka. Bolja od lidera skupine C na Santiago Bernabeu bila je momčad Milana 3-2...

Pato je postigao dva pogotkaPato je postigao dva pogotkaTalijanski mediji još su prošli tjedan tvrdili da je treneru Leonardu dan ultimatum da mora svladati Romu u prvenstvu, a potom i Real u Ligi prvaka želi li i dalje sjediti na klupi ne odveć uvjerljivog talijanskog giganta ove sezone. Svoju je misiju Brazilac u potpunosti i ostvario, pa je nakon slavlja protiv rimske “vučice” 2-1 na koljena bacio i jaki “kraljevski klub”.

A, sve je tako dobro počelo za domaćina...

Raul Gonzalez još je jednom upisao svoje ime u knjige nogometne povijesti pogotkom iz 19. minute. Iskoristila je Realova ikona nesmotrenost gostujućeg vratara Dide kojem je već uhvaćena lopta ispala iz ruku, odbila se od koljena i zakotrljala prema Raulu koji postiže svoj 66. gol u Ligi prvaka. Jednako toliko u utakmicama europskih kupova postigao je Nijemac Gerd Müller, a ta je brojka stajala nedodirljivo 32 godine.

Prva kapitulacija Ikera Casillasa zbila se u 62. minuti utakmice i to nakon sjajnog udarca s više od 30 metara Andree Pirla. Neobranjivo je smjestio loptu uz desnu vratnicu španjolskog čuvara mreže koji je u srijedu upisao stoti nastup u Ligi prvaka.

Kumovao je inače pouzdani Casillas i kod drugog pogotka.

“Zaplivao” je na ubačaj Ambrosinija, lopta je došla do Pata kojem nije bilo teško dovesti “rossonere” u vodstvo samo četiri minute nakon poravnanja rezultata.

Izjednjačenje rezultata domaćinu je donio Royston Drenthe u 76., samo deset minuta nakon što je na terenu zamijenio Granera. Pogodak je postigao glavom nakon kornera.

Ipak, šok i nevjericu na Santiago Bernabeu donio je ponovno Pato, ovaj puta udarcem iz prve u 89. minuti nakon što ga je krasnom loptom pronašao Clarence Seedorf.

Kraj susreta obilježila je nervoza, međusobno naguravanje Ronaldinha i Neste s jedne i Raula s druge strane. Inicijator gužve Ronaldinho nije kažnjen, no javnu je opomenu dobio potonji nervozni dvojac. Svemu je prethodio poništeni pogodak Thiaga Silve.

Recimo i to da je Milan imao četiri udarca u okvir suparničkih vrata (Real 10), tri kornera (Real 13) i 46 posto lopte u svom posjedu.

U drugoj utakmici iste skupine Marseille je pogotkom Heinzea iz 69. minute uzeo sva tri boda iz Züricha protiv istoimenog domaćina. Pod kraj utakmice pobjedničkoj momčadi je isključen Bonnart.

Milan je trijumfom u Madridu preuzeo vrh ljestvice sa 6 bodova, koliko i dalje ima Real na drugom mjestu.

Liga prvaka, skupina C, 3. kolo:

Real Madrid - Milan 2-3 (Raul 18, Drenthe 76 / Pirlo 62, Pato 66, 88)

Zürich - Marseille 0-1 (Heinze 69)

Ljestvica:

1. Milan 3 2 0 1 5-4 6

2. Real Madrid CF 3 2 0 1 10-5 6

3. Marseille 3 1 0 2 2-5 3

4. Zürich 3 1 0 2 3-6 3


Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika