22.10.2009. / 07:58

Autor: Hina

Hrvatska među 22 države koje su podmirile financijske obveze prema UN-u

Članice UN-a još duguju za 2008/09 ukupno 3,1 milijardu dolara uplata, rekla je Kane

Hrvatska je među rijetkim državama koje su platile što su dugovale UN-uHrvatska je među rijetkim državama koje su platile što su dugovale UN-uSamo su 22 države, među kojima i Hrvatska, od ukupno 192 članice UN-a, u cijelosti podmirile svoje financijske obveze prema Svjetskoj organizaciji, izjavila je u srijedu Angela Kane, podtajnica UN-a za menadžment, kako prenosi agencija Reuters.

Spomenute države uplatile su u proračun UN-a sve što su dugovale za 2008/2009 u što se računa članarina kao doprinos redovitom proračunu, kao i troškovi za mirovne operacije, međunarodne sudove i renoviranje sjedišta UN-a u New Yorku, precizirala je Kane.

22 države koje su podmirile svoje obveze su Australija, Austrija, Azerbejdžan, Kanada, Kongo, Hrvatska, Finska, Njemačka, Island, Irska, Liechtenstein, Monaco, Novi Zeland, Niger, Filipini, Singapur, Italija, Slovačka, Južna Afrika, Švedska, Švicarska i Tadžikistan.

Država koja najviše doprinosi proračunu UN-a, Sjedinjene Države, još nije podmirila svoje financijske obveze, rekla je Kane.

Članice UN-a još duguju za 2008/09 ukupno 3,1 milijardu dolara uplata, rekla je Kane upozorivši kako je je broj država koje su u cijelosti podmirile svoje obveze prema UN-u manji no prošle godine što, kako je istaknula dužnosnica, "nije dobro".

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika