22.10.2009. / 11:59

Autor: Totalsport

Prosinečki: Ronaldo je najbolji nogometaš s kojim sam igrao

Pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije Robert Prosinečki u četvrtak je u prostorijama Sportske kladionice Fortuna “chatao” sa zainteresiranim navijačima...

Robert ProsinečkiRobert ProsinečkiNekad veliki hrvatski nogometaš odgovarao je na pitanja vezana uz sportsko klađenje, hrvatsku reprezentaciju ali i vlastitu igračku prošlost.

- Imao sam sreću igrati u dva najveća kluba, možda čak i na svijetu: u Realu i Barceloni. Imao sam priliku igrati s Romarijem, Ronaldom, Hierrom, Hugom Sanchezom... Ronaldo je po meni najveći igrač s kojim sam imao čast igrati – odgovorio je Prosinečki na jedno od pitanja.

Jedan ga je posjetitelj chata pitao je li svjestan da mu neki navijači nikad neće oprostiti odlazak u Crvenu zvezdu.

- Svjestan sam toga. No, to su bila druga vremena...

*Je li neuspjeh hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za SP sportska tragedija?

- Sigurno je da je riječ o neuspjehu. Ipak, mislim da smo imali jako puno pehova kroz cijele kvalifikacije, od ozljeda igrača do nesreća tijekom utakmica u kojima smo bili bolji suparnik. Pogotovo pritom mislim na Ukrajinu. Nogomet će se i dalje igrati bez obzira na ovaj neuspjeh. Nadamo se da ćemo otići na Euro 2012. godine.

- Mislim da naša javnost, novinari posebice, rade preveliku tragediju oko neodlaska na SP. U jednu ruku to i jest tragedija, no dešavalo se to i većim reprezentacijama no što je hrvatska.

*Kad bi vam bilo ponuđeno mjesto slavena Bilića, što biste učinili?

- Nisam razmišljao o tome. Podržavam Slavena Bilića.

Glede zdravlja Prosinečki je objavio da je sada bolje i da se uskoro nada povratku na radno mjesto u stožeru reprezentacije. Sugerirao je kladiteljima da izbjegavaju Dinamovu utakmicu u Amsterdamu zbog nestalne forme maksimirskih nogometaša. Također, najavio je uskoro i vlastitu internetsku stranicu (www.prosinecki.com), te želju da jednog dana i samostalno obavlja trenerski posao.

Na pitanje o Niki Kovaču kao u budućem izborniku rekao je:

- Svi mi znamo tko je Niko Kovač i koliko igrački nedostaje reprezentaciji, pogotovo svojim domoljubljem. Uvijek je s nama na svim utakmicama, no ima sada posao u Salzburgu. Budući izbornik? Nikad se ne zna.

Oko izgleda reprezentacije BiH u dodatnim kvalifikacijama protiv Portugalaca kazao je:

- Portugal je favorit, no Bosna i Hervegovina nije bez izgleda. Radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi koja ima – Ćiru Blaževića.

Posjetitelj chata pod imenom Boris postavio je Prosinečkom set ili-ili pitanja: Barca ili Real? Crnke ili plavuše? Desno ili lijevo? More ili planine? Slatko ili slano? Poljud ili Maksimir? Za zabranu pušenja u kafićima ili protiv?

- Real. Crnke. Lijevo i desno. More. Slano. Maksimir. Protiv zabrane.

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika