22.10.2009. / 12:18

Autor: Totalsport

Raul izjednačio Gerda Müllera, Casillas upisao stotku

Dva su iznimna osobna postignuća ostvarili Realovi velikani Raul Gonzalez i Iker Casillas u tužnim okolnostima: madridskom porazu domaćih nogometaša od Milana (3-2) u trećem kolu Lige prvaka...

Raul GonzalezRaul GonzalezKapetan Raul (32) zabio je u 19. minuti gol za vodstvo Reala 1-0. Bio je to njegov 66. gol u svim europskim natjecanjima, čime se izjednačio s legendarnim njemačkim centarforom minhenskog Bayerna Gerdom Müllerom.

Dok je Müller zabijao u trima natjecanjima (Kup prvaka, Kup pobjednika kupova i Kup velesajamskih gradova), Raul je svih 66 golova zabio u Ligi prvaka. Raul je svoje postignuće ostvario kroz 128 nastupa tijekom 14 europskih sezona, a Nijemac igrajući 11 europskih sezona u Bayernovu dresu.

Raul je tri puta bio europski prvak (1998., 2000. i 2002.), dok je Müller osvojio tri uzastopna europska naslova (od 1974. do 1976.) te Kup pobjednika kupova 1967. godine.

Na trećem mjestu vječne ljestvice, s 56 postignutih golova, Realov je današnji suigrač u Realu, Nizozemac Ruud van Nistelrooy.

U srijedu navečer na Santago Bernabeu Iker Casillas, 28-godišnji golman Reala, nastupio je jubilarni, stoti put u europskim natjecanjima (98 u Ligi prvaka, 2 u UEFA-inu Superkupu). Postao je tek peti igrač u povijesti Reala s troznamenkastim brojem nastupa u Europi. Ispred njega su Raul, Guti, Manolo Sanchis, Fernando Hierro i Roberto Carlos, sve igrači iz golmanove ere.

U Ligi prvaka Casillas je debitirao u sezoni 1999/2000 protiv Olympiacosa. Prvi je put, ali samo kao zamjena, unovačen u sezoni 1997/1998 za dvoboj protiv Rosenborga.

Zanimljivo je da će Casillas uskoro proslaviti i jubilej za španjolsku reprezentaciju za koju je dosad branio 99 puta. Za očekivati je da će 100. nastup upisati 14. studenog u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u Madridu.

Vezane vijesti

Casillas: Nervoza nas je učinila slabijim

Casillas: Nervoza nas je učinila slabijim

Svi Španjolci, od nogometnih reprezentativaca do javnosti, jasno pokazuju u izjavama da su itekako sretni što su se plasirali u četvrtfinale… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika