22.10.2009. / 23:38

Autor: Totalsport

Europa liga: Povratak Jurića, poraz Genoe

Defenzivni vezni nogometaš hrvatske reprezentacije Ivan Jurić vratio se na travnjake u utakmici 3. kola skupine B Europa lige u kojoj je njegova Genoa poražena na gostovanju kod Lillea 2-0...

David NavarroDavid NavarroJurić je bio van travnjaka posljednjih mjesec i pol dana zbog ozljede kolateralnog ligamenta desne noge, a iako je bilo najavljivano da bi mogao nastupiti prošlog vikenda u 8. kolu talijanskog prvenstva protiv Intera (domaći poraz Genoe 0-5), vratio se nastupima upravo protiv Lillea odigravši svih 90 minuta.

Lille je od početka bio dominantna momčad na travnjaku, a bolju je igru okrunio tek u 38. minuti golom Ludovica Obraniaka. U nastavku su Francuzi nastavili pritiskati gol Genoe, te su do kraja golovima Roberta Vitteka i Edena Hazarda skočili na sam vrh ljestvice.

U drugoj utakmici B skupine Valencia na Mestalli nije uspjela slomiti otpor praške Slavije, te je dvoboj završio podjelom bodova 1-1. Štoviše, Slavia je i vodila golom Ristea Naumova iz 27. minute, a izjednačio je David Navarro u 63. minuti.

Od 76. minute je praška momčad igrala s igračem manje (crveni karton Ragueda), ali to domaći nisu znali iskoristiti, pa su na kraju i sami završili dvoboj s igračem manje nakon isključenja Davida Ville (85. minuta).

U utakmicama skupine C Hapoel je u Tel Avivu uvjerljivo pobijedio bečki Rapid (5-1) u čijim je redovima hrvatski napadač Nikica Jelavić odigrao svih 90 minuta. U najboljoj je prilici Jelavić bio u 35. minuti kod rezultata 1-1, ali je njegov udarac glavom zaustavila vratnica.

Škotski gigant Celtic je i nakon trećeg kola Europa lige ostao samo s jednim bodom na kontu. Poražen je na svom Celtic Parku od HSV-a 1-0, a jedini gol djelo je talentiranog mladog švedskog napadača Marcusa Berga.

U skupini D Sporting je nastavio sjajan niz: i u trećoj utakmici upisao je treću pobjedu. Ovoga je puta slavio kod Ventspilsa 2-1 golovima Miguela Velosa i Joao Moutinha. Jedini gol za latvijsku momčad zabio je Juris Laizans iz jedanaesterca.

U drugoj odigranoj utakmici Hertha je nastavila sa svojim mizernim igrama ove sezone, te je poražena u Berlinu od Heerenveena 1-0. Jedini gol na utakmici zabio je Hernan Losada u 36. minuti, a na kraju su oba sastava dočekala posljednji sučev zvižduk s igračem manje nakon što su crvene kartone zaradili Patrick Ebert (Hertha, 90. minuta) i Janmaat (Heerenveen, 76. minuta).

Europa liga, 3. kolo:

Skupina B

Lille - Genoa 3-0 (Obraniak 38, Vittek 63, Hazard 84)

Valencia - Slavia 1-1 (Navarro 63 / Naumov 27)

Redoslijed: 1. Lille 7, 2. Valencia 5, 3. Genoa 3, 4. Slavia 0.

Skupina C

Celtic - HSV 0-1 (Berg 63)

Hapoel Tel Aviv - Rapid 5-1 (Dober 30-ag, Mentešašvili 54, Shechter 59, Vermouth 69, Lala 90 / Hofmann 32)

Redoslijed: 1. Hamburg 6, 2. Hapoel 6, 3. Rapid 4, 4. Celtic 1.

Skupina D

Hertha - Heerenveen 0-1 (Losada 36)

Ventspils - Sporting Gijon 1-2 (Laizans 64 / Veloso 6, Moutinho 85)

Redoslijed: 1. Sporting 9, 2. Heerenveen 4, 3. Ventspils 2, 4. Hertha 1.

Vezane vijesti

Lille doveo Martina

Lille doveo Martina

Francuski Lille brzo je našao zamjenu za Edena Hazarda kojeg su nedavno prodali Chelseaju. Iz Sochauxa je doveden ofenzivni veznjak i francuski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika