23.10.2009. / 00:06

Autor: Totalsport

Die Presse: "Baby Goran" prvi favorit Beča

Narednog tjedna je Beč domaćin ATP turniru iz serije 250, a organizatori su spremni na ono što se često događa na tamošnjem turniru - na pobjedu Hrvata...

Marin ČilićMarin ČilićNa ovom mjestu je Goran Ivanišević proslavljao ukupnu pobjedu 1993. i 1997. godine, dok je Ivan Ljubičić dvije godine zaredom (2005. i 2006. godine) dizao pehar pobjednika. Die Presse navodi da je prirodni nasljednik ta dva tenisača njihov sunarodnjak Marin Čilić, kojeg su nazvali "Baby Goran".

Čilić je trenutačno 13. igrač na svijetu, a u posljednje vrijeme je imao nekoliko sjajnih rezultata, kao što su bili četvrtfinale US Opena, te finale Pekinga.

U Beču bi mu, za konačnu pobjedu, trebali glavni konkurenti biti Gael Monfils, Philipp Kohlschreiber, Radek Štepanek, Feliciano Lopez, Nicolas Almagro...

Die Presse uspoređuje 21-godišnjeg Čilića sa Ivaniševićem i Ljubičićem, navodeći kako su jednako visoki (svi blizu dva metra, Čilić je visok 198 centimetra), a jednako su ubojiti posebno sa servisem.

- Čast mi je što sam mogao trenirati s velikim šampionom kao što je Ivanišević, pa nakon toga i Ljubičićem. Bili su i ostali moji veliki uzori - prenosi Die Presse izjavu Čilića kojeg uz Juana Martina del Potra navode kao predvodnike novog teniskog vala.

Organizator je naveo i da u džepu ima posljednji "wild-card", koji bi u zadnju sekundu mogao dobiti netko iz kruga uglednih pet teniskih imena (Nikolaj Davidenko, Robin Söderling, Tommy Haas, Tommy Robredo i Fernando Verdasco).

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika