23.10.2009. / 12:09

Autor: Anamarija Kronast

Koji peh: Muškarcima koji su glasali za McCaina pao testosteron

Uzorci sline prikupljeni od 163 muškarca pokazali su da su glasači McCaina i Obame imali otprilike jednaku razinu testosterona u vrijeme zatvaranja birališta. Međutim, razina toga hormona značajno je pala kod McCainovih pristaša kada je Obama proglašen pobjednikom

McCainovi glasači nisu dobro prošliMcCainovi glasači nisu dobro prošliZdravije je glasati za Baracka Obamu, barem tako tvrde najnoviji rezultati nedavno provedenog istraživanja. Muškarcima koji su glasali za republikanca Johna McCaina na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima značajno je pala razina testosterona kada su saznali da je izgubio od Baracka Obame, pokazali su rezultati objavljeni u četvrtak.

Uzorci sline prikupljeni od 163 muškarca pokazali su da su glasači McCaina i Obame imali otprilike jednaku razinu testosterona u vrijeme zatvaranja birališta. Međutim, razina toga hormona značajno je pala kod McCainovih pristaša kada je Obama proglašen pobjednikom.

Suprotno, razina testosterona Obaminih glasača ostala je stabilna. S obzirom na to da su uzorci uzimani kasno navečer i noću, kada muškarcima razina toga hormona opada, stručnjaci kažu da je stabilan testosteron Obaminih glasača zapravo ekvivalent njegovom rastu.

"Politički izbori su natjecanje u dominaciji. Kada muškarac pobijedi u natjecanju dominacije njegov testosteron raste, a kada izgubi razina hormona pada", naglašava se u studiji objavljenoj u Public Library od Science.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika