23.10.2009. / 12:14

Autor: Hina

SAD zatražio izručenje Polanskog

Polanski "neće pristati" na zahtjev za izručenjem SAD-a, kazao je u petak njegov odvjetnik Herve Temime bez dodatnih komentara

Roman PolanskiRoman PolanskiSAD je u četvrtak zatražio izručenje francusko-poljskog redatelja Romana Polanskog, kojega američko pravosuđe traži zbog optužbe za spolni odnos s maloljetnicom prije 30 godina, objavile su u petak švicarske vlasti.

Polanski "neće pristati" na zahtjev za izručenjem SAD-a, kazao je u petak njegov odvjetnik Herve Temime bez dodatnih komentara.

"Američko veleposlanstvo u Bernu uputilo je 22. listopada 2009. zahtjev za formalnim izručenjem Saveznom uredu za pravosuđe, poštujući rok od 40 dana predviđen ugovorom o izručenju zaključenom između SAD-a i Švicarske", priopćeno je iz Ureda.

Redatelj je uhićen 26. rujna u Zuerichu na temelju američkog uhidbenog naloga zbog seksualnog odnosa s trinaestogodišnjakinjom 1977. Polanski je nakon toga uložio žalbu protiv uhidbenog naloga i izručenja u Sjedinjene Države, no švicarski je sud odbio zahtjev da ga se oslobodi uz jamčevinu, ističući da postoji prevelik rizik od njegova bijega zbog zahtjeva Sjedinjenih Država za izručenje.

Vezane vijesti

Polanski proglašen najboljim redateljem na Europskim filmskim nagradama

Polanski proglašen najboljim redateljem na Europskim filmskim nagradama

Roman Polanski u subotu je u estonskoj prijestolnici Tallinnu osvojio Europsku filmsku nagradu za režiju dok su nagrade za najboljeg glumca i glumicu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika