23.10.2009. / 14:27

Autor: Totalsport

Isiah uzvratio Magicu: Komentari su ti idiotski

Uskoro će se u knjižarama naći knjiga ponajboljeg košarkaša svih vremena, Earvina Magica Johnsona. Publicitet i dobru prodaju već najavljuje sukob s Isiahom Thomasom...

Magic Johnson i Isiah ThomasMagic Johnson i Isiah Thomas- Povrijeđen sam i osjećam se iskorišteno. Sve me je ovo nekako zaslijepilo, jer svaki puta kada bismo se susreli Magic se ponašao poput prijatelja. Na svakoj utakmici Knicksa koju je pohodio stajali smo zajedno u tunelu koji vodi u svlačionice i pričali. Išli smo zajedno i na večere i uistinu ovo nisam mogao pretpostaviti - kazao je legendarni playmaker Detroit Pistonsa i stanovnik košarkaške Kuće svlanih.

Odnosi između ovog dvojca uzburkali su se nakon što je Johnson najavio knjigu pod nazivom “When the Game Was Ours”, koju supotpisuju Larry Bird i Jackie MacMullan, a čiji je službeni izlazak najavljen za 4. studenoga.

Dio knjige posvećen je i Thomasu, kapetanu Pistonsa koji je često prijetio jednom od najvećih rivalstava u povijesti NBA lige, onom između Magicovih LA Lakersa i Birdovih Boston Celticsa, a poglavlja u kojima se Thomas spominje nisu u svjetlom kontekstu.

Piše Magic o razlozima zbog kojih Thomasa (iako je to igrama zasluživao) nije bilo u originalnom Dream Teamu:

“Nitko ga ondje nije želio, Michael (Jordan) nije želio igrati s njime, Scottie (Pippen) nije želio biti dio iste momčadi s njime, Bird ga nije zagovarao. Karl Malone ga nije želio. Tko je govorio: Mi trebao tog momka? Nitko.”

- Drago mi je da je napokon priznao da je on bio taj koji me nije želio u momčadi, a sve ove godine Jordan je preuzimao krivnju za to. Samo bih volio da je imao hrabrosti to mi reći u lice, a ne napisati u nekoj prokletoj knjizi na kojoj će zaraditi novac - dodao je Thomas.

Ipak, najšokantinija Magicova tvrdnja u knjizi je ona da je Thomas kriv za širenje glasina o njegovoj seksualnosti, nakon što je razigravač Lakersa potvrdio da je zaražen virusom HIV-a. Tvrdi Magic da je Thomas u tim trenucima počeo pričati o njemu u kontekstu istospolne ljubavi.

“To nisam mogao povjerovati. Da čovjek za kojeg sam smatrao da na njega mogu računati širi te glasine. Osjećao sam se kao da me udario u trbuh”, piše Magic, na što Thomas odgovara:

- Ono što mnogi ne znaju je da je prije Magica virusom HIV-a zaražen bio i moj brat. Umro je od HIV-a, side i konzumiranja droge. Dakle, o tome sam znao mnogo više, budući sam s time i živio. Njegovi su komentari idiotski.

Glavni Magicov izvor za tvrdnje o Thomasovom širenju neistina je Lon Rosen, prijatelj zvijezda Lakersa kojem je Thomas 1991. godine navodno kazao:

- Čujem da je Magic gay.

- Ma daj, pa poznaješ ga predobro da bi to mislio - odgovorio je Rosen, na što je igrač Pistonsa dodao:

- Poznajem, ali ne znam što radi kada je u Los Angelesu.

Thomas sada tvrdi da je upravo on jedan od onih koji su zagovarali Johnsonov povratak u NBA ligu i igranje na All-Star utakmici 1992. godine kada su drugi košarkaši u strahu takvu pomisao odbacivali:

- Bilo mi ga je žao, ali dovoljno sam bio upoznat s bolešću da zaključim kako se on ne treba umiroviti. Karl Malone i ostali su govorili da ne žele igrati ukoliko će on nastupiti. Znate li kako se sve to preokrenulo? Sazvao sam sastanak sa svima njima i rekao im da ne samo da će Magic zaigrati, nego ćemo mu svi pružiti ruku i izgrliti se s njim. Ja sam bio prvi koji je to učinio i pritom sam ga i poljubio ne bih li tako svima dokazao da se virus HIV-a ne širi na takav način. Možete sve upitati je li uistinu tako i bilo, samo mi nije jasno zašto je, ako je tako razmišljao o meni, uzvratio poljubac - kazao je Thomas i zaključio:

- Mislim da Magic vjeruje krivim ljudima, a ne najbližima. Lon Rosen to svakako nije, a meni je dozlogrdilo da me ljudi iskorištavaju zato što misle da neću ništa odgovoriti. E, pa ti su dani gotovi.

Vezane vijesti

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

Trećom uzastopnom pobjedom protiv Miamija (94-90) košarkaši Bostona približili su se na korak do plasmana u veliki finale NBA lige. Nakon dva slavlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika