23.10.2009. / 15:32

Autor: Hina

Vlada brani harač: Krizni porez donio 560 milijuna kuna

Po riječima državnog tajnika u Ministarstvu financija Ivice Mladinea, 560 milijuna kuna prikupljenih od kolovoza do 21. listopada omogućilo je isplatu mirovina, socijalnih prava i plaća korisnicima državnog proračuna

Ministar financija Ivan ŠukerMinistar financija Ivan ŠukerKrizni porez u nepuna je tri mjeseca državnu riznicu napunio s 560 milijuna kuna, istaknuli su predstavnici hrvatske Vlade braneći pred ustavnim sucima Zakon o čijoj bi se ustavnosti moglo odlučiti do kraja godine.

Po riječima državnog tajnika u Ministarstvu financija Ivice Mladinea, 560 milijuna kuna prikupljenih od kolovoza do 21. listopada omogućilo je isplatu mirovina, socijalnih prava i plaća korisnicima državnog proračuna.

"Zakon je na taj način popunio proračun i u potpunosti je ostvario svoju zadaću", kazao je Mladineo na današnjoj savjetodavnoj sjednici koja bi ustavnim sucima trebala pomoći pri donošenju odluke.

Vezane vijesti

Utopija koja neće zaživjeti

Utopija koja neće zaživjeti

Čarobni štapić svake vlasti može se nazvati porez na imovinu, odnosno nekretnine. Udara na one bogate s više stanova i zemlje, rješava crno tržište… Više

Komentari

registracija
23/10/09

ZlatkoZD, 23.10.09. 16:20

Ok. Sve lijepo a koliko je od toga otislo HDZ-u ili njihovim clanovima???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika