23.10.2009. / 15:41

Autor: Martina Čizmić

Afera Patria: Finski istražitelji i dalje sumnjiče Janeza Janšu

"On sam zna što je. Hoće li izaći u javnost s tom informacijom, njegova je stvar", rekao je Björquist

Janez JanšaJanez JanšaFinski istražitelji prošlog su tjedna boravili u Sloveniji i provodili istragu o umješanosti slovenskih političara u aferu Patrija.

Glavni finski istražitelj Kaj Erik Björkquist za slovenske je medije istaknuo kako je štabni dokument Patrie veoma važan za istragu, a u njemu spomenuti bivši slovenski premijer Anton Rop i bivši predsjednik Janez Drnovšek nisu osumnjičeni.

Zanimljivo je kako je bivši premijer Janez Janša također ispitan zbog povezanosti sa slučajem Patria. Iako je u slovenskim medijima bilo nagađanja da je povezan sa cijelim slučajem, pa onda da nije, Björkquist nije želio otkriti u kom je pogledu bio ispitan Janša.

"On sam zna što je. Hoće li izaći u javnost s tom informacijom, njegova je stvar", rekao je Björquist i dodao kako je Janša upoznat sa dokumentima koji se koriste u istrazi.

Podsjetimo, prošlog je tjedna Janez Janša bio na obavjesnom razgovoru u policijskoj postaji na koji je bio pozvan kao osumnjičenik. Već se tada nagađalo da je policija Janši pokazala dokumente koji ga terete da je dobio mito kako bi Patria dobila posao izgradnje oklopnih vozila za slovensku vojsku. No, takve informacije nitko nije želio potvrditi.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika