23.10.2009. / 15:59

Autor: Hina

WHO: gotovo 5.000 umrlih od svinjske gripe

Prema priopćenju WHO-a, najviše je umrlih na području zapadne hemisfere. Prve su slučajeve svinjske gripe ovaj tjedan zabilježili Island, Sudan i Trinidad

Gotovo 5.000 ljudi je u svijetu umrlo od svinjske gripe H1N1 koja se pojavila početkom godine i prerasla u globalnu epidemiju, upozorila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Prema priopćenju WHO-a, najviše je umrlih na području zapadne hemisfere. Prve su slučajeve svinjske gripe ovaj tjedan zabilježili Island, Sudan i Trinidad.

Proizvođač lijekova GlaxoSmithKline, suprotno očekivanjima stručnjaka, smatra da je djeci dovoljna jedna doza cjepiva, temeljeći svoju tvrdnju na rezultatima pokusnog cijepljenja 200 španjolske djece u dobi između šest mjeseci i tri godine.

Prošli je tjedan suparnički proizvođač cjepiva Sanofi Aventis objavio da će djeca najvjerojatnije trebati dvije doze cjepiva.

Vezane vijesti

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Dr. Beus: Treća žrtva svinjske gripe cijepila se prije mjesec dana

Treća osoba umrla od posljedica svinjske gripe, 46-godišnji muškarac, bolovao je od kronične bolesti i bio je cijepljen protiv svinjske gripe prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika