23.10.2009. / 16:48

Autor: Martina Čizmić

Adlešić između redaka: Polančecova sudbina već je zapečaćena

Predsjednica Vlade je rekla, a ja ću ponoviti da nema nedodirljivih, rekao je Milinović danas

Pakira li se polako Damir Polančec?Pakira li se polako Damir Polančec?Otkako je izbila afera Podravka, u medijima se spominje neizravna povezanost podpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca i sada uhićenih menadžera Podravke.

No, iako se očekivalo da će Polančec zbog eventualne umješanosti sam dati ostavku to se nije dogodilo. Ali, ako je Polančec ranije mislio kako ima zaštitu premijerke, sada je ta zaštita nestala.

Podsjetimo, odnosi između premijerke Kosor i ministra Polančeca zahladili su nakon što je Ina uz blagoslog upravo Polančeca podigla cijene goriva, a da o tome nije obavijestio premijerku.

Sada premijerka uporno tvrdi kako 'nema nedodirljivih' i pušta nadležnim institucijama da obavljaju svoj posao i polako stežu omču oko Polančeca.

U medijskim krugovima već se dugo nagađa kako je samo pitanje vremena kada će državni odvjetnik Mladen Bajić pozvati na obavijesni razgovor Polančeca i priupitati ga što točno zna o poslovima u Podravci.

Ni u HDZ-u ne daju bezrezervnu podršku Polančecu. Na današnjem sastanku vrha HDZ-a i predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga, sudeći prema naknadnim izjavama prisutnih članova partije, Polančec nije bio na dnevnom redu, ali ga se nije moglo ni izbjeći.

Na pitanje novinara treba li Polančec dati ostavku, Hebrang je rekao kako je to stvar svakog pojedinca, ali da za sada ne vidi potrebu za tim.

Ministar zdravstva Darko Milinović istaknuo je kako je Darko Marinac u Podravku došao za vrijeme vladavine velike koalicije 2000. godine, te kako je jedan od suvlasnika varaždinske Fime Radimir Čačić.

"Predsjednica Vlade je rekla, a ja ću ponoviti da nema nedodirljivih. Do koga god istraga dođe, nema nedodirljivih, ma kako se on zvao. Dozvolimo i Damiru Polančecu da razmisli i vidi, te da možda donese osobne odluke", rekao je Milinović i tako nagovjestio kako Polančec razmišlja o odlasku.

No, da stanje nije baš ružičasto za Polančeca otkrila je nehotice Đurđa Adlešić.

"Već nekoliko dana s premijerkom razgovaramo o svemu što se događa i ona mi je dala informacije s kojima moram biti upoznata kao koalicijski partner. Jasno vam je da više od toga ne mogu otkriti", rekla je Adlešić, ali i dodala "svaka afera koja se veže uz nekog vladajućeg političara šteti Vladi. Institucije ovoga puta stvarno dobro rade svoj posao i bitno je da nitko ne bude iznimka pred rukom pravde."

Adlešić je novinarima natuknula kako institucije rade prekovremeno u ovoj istrazi, te bi finalno mogle biti brže i od saborskih zastupnika, po pitanju Polančecove sudbine. Podsjećamo, sljedećeg petka u saboru će se održati rasprava o Polančecovoj smjeni.

Na kraju je dodala i kako je svatko moralno odgovoran prema instituciji u kojoj radi, a da Polančec nije jedan od onih političara koji bi tvrdoglavo inzistirali da ostanu na položaju.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika