23.10.2009. / 17:03

Autor: Hina

Barr uplatio sredstva na račun SKDD, otpremnine dioničarima u ponedjeljak

SKDD je dionice preknjižilo u četvrtak, 22. listopada, no pritom su iz te institucije izvijestili kako otpremnina manjinskim dioničarima nije isplaćena jer Barr do tada nije doznačio novčana sredstva

U ponedjeljak će mali dioničari dobiti otpremninu iz BarraU ponedjeljak će mali dioničari dobiti otpremninu iz BarraPliva je izvijestila Zagrebačku burzu kako je njen većinski vlasnik Barr na račun Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) danas uplatio sredstva za otpremnine manjinskim dioničarima Plive te da će SKDD isplatu na račune manjinskih dioničara izvršiti u ponedjeljak, 26. listopada.

Riječ je o otpremnini od 600 kuna po dionici Plive koju Barr mora isplatiti manjinskim dioničarima Plive temeljem odluke Glavne skupštine Plive o istiskivanju manjinskih dioničara.

Ta je odluka donesena 15. lipnja ove godine, a u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu upisana je u srijedu, 21. listopada, čime su se stekli uvjeti za preknjižbu dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara, odnosno većinskog vlasnika Plive, američki Barr, koji je kao i Pliva dio Teva grupe.

SKDD je dionice preknjižilo u četvrtak, 22. listopada, no pritom su iz te institucije izvijestili kako otpremnina manjinskim dioničarima nije isplaćena jer Barr do tada nije doznačio novčana sredstva.

Sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, na iznos otpremnine obračunava se i kamata u visini eskontne stope Hrvatske narodne banke uvećane za dva postotna poena za vrijeme od upisa odluke glavne skupštine o prijenosu dionica u sudski registar do isplate manjinskim dioničarima.

To znači da bi se u ovom slučaju, kamata trebala računati za razdoblje od 21. do 26. listopada.

U trenutku donošenja odluke o istiskivanju manjinskih dioničara u njihovom je vlasništvu bilo 334.981 dionica Plive, što znači da bi za isplatu otpremnina od 600 kuna po dionici, bez kamata, manjinski dioničari trebali dobiti ukupno gotovo 201 milijun kuna.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika