23.10.2009. / 17:47

Autor: Hina

Electrolux zatvara pogone i 450 radnih mjesta u tvornici u Španjolskoj

Electrolux je objavio da razmatra i mogućnost postupnog gašenja proizvodnih aktivnosti u tvornici štednjaka u matičnoj Švedskoj

Electrolux zatvara tvornicu u ŠpanjolskojElectrolux zatvara tvornicu u ŠpanjolskojŠvedski proizvođač kućanskih aparata Electrolux u petak je objavio plan o zatvaranju tvornice perilica za rublje u Španjolskoj, čime će posao izgubiti 450 ljudi, a razmatra i postupno gašenje proizvodnje u tvornici štednjaka u Švedskoj.

Tvornica u španjolskom gradu Alcala proizvodi strojeve za pranje rublja za španjolsko, portugalsko, francusko i britansko tržište.

Kao razloge za njezino zatvaranje u Electroluxu navode nemogućnost proizvodnje uz troškove koji bi bili konkurentni.

Zatvaranje proizvodnje bit će završeno u prvom tromjesečju 2011. a stajat će ukupno oko 440 milijuna švedskih kruna (64 milijuna dolara), priopćila je kompanija.

U odvojenom izvješću Electrolux je objavio da razmatra i mogućnost postupnog gašenja proizvodnih aktivnosti u tvornici štednjaka u matičnoj Švedskoj, u gradu Motali. Kao razloge takve odluke navodi nedovoljnu profitabilnost poslovanja.

Riječ je o tvornici s 240 zaposlenih a konačnu odluku Electrolux bi trebao donijeti u prosincu, kaže se dalje u izvješću.

Vezane vijesti

'10 000 otpuštenih nije bombastična brojka'

'10 000 otpuštenih nije bombastična brojka'

Ministar uprave Arsen Bauk potvrdio je danas u Slavonskome Brodu da će 10.000 državnih službenika ostati bez posla dodajući kako ipak nije riječ samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika