23.10.2009. / 23:35

Autor: Nacionalova redakcija

Tajni server otkriva ulogu Polančeca u projektu 'spice'

Istražitelji Uskoka i policije pokušavaju pronaći tajni informatički kanal kojim se vodila korespodencija uskog kruga menadžera involviranih u projekt "spice", zbog sumnje da postoji trag koji bi potpredsjednika Vlade izravno povezao s tom aferom

Damir PolančecDamir PolančecIstraga oko malverzacija u Podravci razgranala se u četiri smjera, od kojih se u jednom pokušava pronaći dokaz koji bi potpredsjednika Vlade Damira Polančeca izravno teretio za umiješanost u pokušaj otimačine Podravkinih dionica, javlja Večernji list.

Operacija "spice", čijom su provedbom menadžeri trebali tuđim novcem preuzeti Podravkine dionice istragom je zaokružena i temeljem prikupljenih dokaza uhićena su tri čelnika Podravke, Darko Marinac, Milan Horvat i Srđan Mladinić.

Istražitelji su posebnu pozornost bacili na poslovni odnos između Podravke i zadarske Adrije, čiji je brend Eva koprivnička kompanija kupila prije dvije godine. Kako piše Večernji list, postoje osnovane sumnje da se Podravkin novac preko zadarske tvrtke transferirao na privatne račune.

Posebna istraga bavi se tragovima novca koji je išao iz Podravke prema nekim lokalnih poduzećima. Kako je već objavljeno, na meti je i koprivnički poduzetnik Nevio Prlog, koji se posljednjih godina obogatio na poslovima s Podravkom. Inače, Prlog je kumski povezan s predsjednikom uprave Podravke Zdravkom Šestakom i Damirom Polančecom.

Javnosti najzanimljiviji krak istrage ide izravno na potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Istražitelji Uskoka i policije pokušavaju pronaći tajni informatički kanal kojim se vodila korespondencija uskog kruga menadžera involviranih u projekt "spice", zbog sumnje da postoji trag koji bi potpredsjednika Vlade izravno povezao s tom aferom.

Izvor iz Podravke za Večernji list je potvrdio da su menadžeri svu komunikaciju u vezi s projektom "spice" obavljali preko posebnoga, samo za tu svrhu postavljenog servera. To je organizirao osobno Šestak, preko svojih ljudi iz informatičkog sektora, čiji je bio direktor prije ulaska u upravu Podravke.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 24.10.09. 09:15

Ti bokca, koji sofisticirani maheri! Idu u korak s tehnologijom, a posebno s tuđim novcem!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika