24.10.2009. / 14:51

Autor: Martina Čizmić

Pahor: U sporazumu je uključen i dodir sa otvorenim morem

"Zašto mislite da naši hrvatski kolege ne skaču od sreće jer smo im nešto darovali? Upravo jer je to zapisano u arbitražnom sporazumu", tvrdi Pahor

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor u Postojni je odbacio navode predsjednika Civilne inicijative za pravednu granicu u Istri Daniela Starmana da u sporazumu o granici nije navedeno, da je zadaća arbitražnog suda i određivanje dodira teritorijalnih voda Slovenije sa međunarodnim morem.

"Zašto mislite da naši hrvatski kolege ne skaču od sreće jer smo im nešto darovali? Upravo jer je to zapisano u arbitražnom sporazumu", tvrdi Pahor.

Podsjetimo Starman je tvrdio da su u sporazumu koji su potpisali Pahor i Kosor u Ljubljani sporne dvije točke. Prije svega da nema sadržajne definicije glede dodira Slovenije sa otvorenim morem te da se nigdje ne spominje načelo pravičnosti, na kojem Slovenci inzistiraju. Također, podsjetio je i na jednu ekonomsku studiju u kojoj se ističe kako bi Slovenija izgubila milijune eura ukoliko ne ostvari izlaz na otvoreno more.

Inače, nagađa se da bi sporazum mogao biti objavljen nakon službenog posjeta slovenskog premijera Zagrebu u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika