25.10.2009. / 09:10

Autor: Andrea Belin

Fitness kod kuće: Jednostavnim vježbama do ravnog trbuha

Za sve one koje se već neko vrijeme pokušavaju riješiti masnih naslaga na trbuhu, nudimo nekoliko laganih vježbi koje daju brze i dugotrajne rezultate

I vi možete ovo postićiI vi možete ovo postićiPremda muškarci ne mogu odoljeti zaobljenom trbuščiću, žene uglavnom pate za ravnim trbuhom. Na svu sreću, masnih naslaga se na tom dijelu tijela najlakše riješiti. Ukoliko i vi već duže vrijeme sanjate o seksi trbuhu, saznajte kako uz malo truda, možete postići savršene rezultate. Naravno, prije nego krenete s fitnessom, potrebno je potaknuti i neke procese u organizmu!

Aktivirajte crijeva
Redovitom masažom trbuha nećete samo aktivirati rad crijeva, već ćete ubrzati i sagorijevanje masnih naslaga. Dakle, blagim pritiskom dlanova masirajte trbuh od grudne do stidne kosti. Nakon toga oba dlana prislonite bočno ispod rebara i masirajte kružnim pokretima . Posebnu pažnju obratite na područje oko pupka. Lijevi dlan prislonite iznad, a lijevi ispod pupka i kružite u pravcu kazaljke na satu. Masažu ponavljajte otprilike dvanaest puta.

Izbacite višak tekućine
Stopalo jedne noge naslonite na koljeno druge. Kritična točka na koju je u ovom slučaju potrebno obratiti pažnju, nalazi se otprilike dvadesetak centimetara ispod pregiba koljena. Ako pod pritiskom na tom dijelu noge osjećate bol, znači da ste pronašli točku. Taj dio noge masirajte (odozdo prema gore) najmanje stotinjak puta.

Pobijedite glad
Ispružite ruku s tim da su vam dlanovi okrenuti prema gore, a zatim zglobom palca masirajte podlakticu. Smjer kretanja mora biti od lakta prema zglobu šake. Ovim pokretima obuzdati ćete osjećaj gladi, doduše tek kada masažu ponovite tristotinjak puta.

Vježbe za ravan trbuh:
1. Lezite na leđa. Ruke držite u zraku najmanje trideset centimetara od poda. Noge podignite pod kutom od četrdeset i pet stupnjeva. Desetak puta ih povlačite prema sebi i vraćajte u prvotni položaj. Cijelo vrijeme dišite kroz nos i usta.
2. Lezite na leđa i noge približite uz sebe, a pri tome ih držite rukama. Dok podižete ruke izdahnite, a udahnite kada prigrlite noge na koljenima. Vježbu ponovite dvadeset puta.
3. Lezite na leđa, a ruke položite na pod. Savijte koljena u kutu od 90 stupnjeva tako da su vam listovi okomito okrenuti na pod. Kukove podižite od poda, a težinu tijela umjesto na leđa, prebacite na ramena. Vježbu ponovite desetak puta.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika