25.10.2009. / 09:30

Autor: Hina

Britanski vojnik s prosvjednicima protiv rata u Afganistanu

Od početka vojnih operacija stranih vojnih snaga u Afganistanu 2001. ondje je poginulo 220 britanskih vojnika

Joe Glenton na prosvjedu u Londonu (Foto:Reuters)Joe Glenton na prosvjedu u Londonu (Foto:Reuters)Aktivni britanski vojnik, kaplar Joe Glenton, kojemu prijeti vojni sud jer se odbija vratiti u ratnu zonu, u subotu se pridružio prosvjedu protiv rata u Afganistanu, održanom u središtu Londona rekavši kako je taj rat nepravedan dok su prosvjednici zatražili povlačenje britanskih snaga iz te zemlje.

27-godišnji Glenton je okupljenim prosvjednicima, čiji je broj policija procijenila na 5.000, kazao da je kao vojnik očekivao da ga pošalju u rat. No istaknuo je kako je očekivao da potreba za obranom interesa Velike Britanije bude legalna i opravdana, a smatra da tomu nije tako u Afganistanu. Ministarstvo obrane nije komentiralo Glentonovo sudjelovanje u prosvjedu.

Okupljeni prosvjednici tražili su povlačenje britanskih vojnika iz Afganistana. Od početka vojnih operacija stranih vojnih snaga u Afganistanu 2001. ondje je poginulo 220 britanskih vojnika.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika