25.10.2009. / 11:43

Autor: Hina

Nastavlja se istraga zbog nasukavanja trajekta "Marko Polo"

U pomorskoj nesreći "Marka Pola" nitko od 41 putnika i 64 člana posade nije bio ozlijeđen niti je zabilježeno onečišćenje mora

Trajekt 'Marko Polo' nasukao se u noći sa petka na subotuTrajekt 'Marko Polo' nasukao se u noći sa petka na subotuInspektori sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture danas nastavljaju istragu radi utvrđivanja uzroka pomorske nesreće Jadrolinijinog trajekta "Marko Polo" koji se jučer oko 2 sata u noći nasukao na otok Sit, u šibenskom akvatoriju, potvrdila je jutros glasnogovornica ministarstva Marina Halužan.

Nasukani trajekt bit će odsukan i otegljen s mjesta nesreće kad se saniraju oštećenja, a tu će akciju koordinirati Jadrolinija, dodala je Halužan.

U Jadroliniji nije bilo moguće doznati kada će biti provedena akcija odsukavanja "Marka Pola".

Jučer obavljenim očevidom je utvrđeno da se brod dužine 128,13 metara pramčanim dijelom u dužini od oko 15 metara nasukao na obalu otoka nakon čega je došlo do oštećenja trupa broda i prodora mora.

"S broda će se danas uzeti podaci VDR sustava kojim se bilježe svi događaji na brodu", napominje Halužan. Dodala je da su uzorci alkotesta krvi članova posade koji su jučer ispitani upućeni na vještačenje u Zadar, a rezultati bi trebali biti poznati za nekoliko dana.

U pomorskoj nesreći "Marka Pola" nitko od 41 putnika i 64 člana posade nije bio ozlijeđen niti je zabilježeno onečišćenje mora.

Svi putnici i dio posade jučer su katamaranom prevezeni na kopno i prevezeni u Rijeku i Split. Brod "Marko Polo" u trenutku nesreće plovio je na redovnoj dužobalnoj liniji Rijeka - Split - Dubrovnik - Bari (Italija).

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta jučer je osnovao peteročlano Povjerenstvo koje će utvrditi uzroke ove pomorske nesreće.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika