25.10.2009. / 12:57

Autor: Martina Čizmić

Jandroković pozvao Oman da u Hrvatskoj gradi brodove

Istaknuo je kako Hrvatska ima mnogo toga za ponuditi Omanu. Prije svega suradnju na području infrastrukture i kapitalnih ulaganja, ali i izgradnje elektrana i elektrodistributivne mreže

Gordan JandrokovićGordan JandrokovićU sklopu posjeta ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića Omanu održan je zajednički gospodarski forum na kojem su predstavnici obiju zemalja raspravljali o potencijalnim sektorima za investicije i gospodarskoj suradnji.

Na forumu su predstavljene mogućnosti za investiranje u Hrvatskoj. Ministar Jandroković istaknuo je kako je Hrvatskoj cilj iskoristiti sve mogućnosti kako bi se produbila i proširila gospodarska suradnja između dviju zemalja.

"Jedan od razloga zbog kojih je ovaj sastanak važan je smanjivanje razlike između potencijala i mogućnosti i postojeće ekonomske suradnje između naših zemalja. Drugi je bilateralna robna razmjena koja je u 2008. godini iznosila 2,04 milijuna odlara, dok je u prvih osam mjeseci ove godine iznosila samo 1,52 milijuna dolara. Tu postoji prostor za poboljšanje", rekao je Jandroković.

Istaknuo je kako Hrvatska ima mnogo toga za ponuditi Omanu. Prije svega suradnju na području infrastrukture i kapitalnih ulaganja, ali i izgradnje elektrana i elektrodistributivne mreže.

Također, dodao je postoji prostor za suradnju u iskorištavanju nafte i plina, održavanju rafinerija, izvozu hrane sa Halal certifikatom, izvozu metalnih cijevi i proizvoda od kvalitetnog drveta.

Na kraju je Jandroković istaknuo kako bi hrvatska brodogradilišta mogla graditi brodove za omansku trgovačku mornaricu i mornaricu.

S druge strane, omanski domaćini istaknuli su povlastice koje se nude hrvatskim investitorima, poput potpunog oslobađanja od plaćanja poreza prvih pet godina, stabilnost regije, ali i tražište koje se neprestano razvija.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika