25.10.2009. / 17:02

Autor: Hina

U eksplozijama u Bagdadu poginule 132 osobe

Dvostruki napad, smatraju promatrači, podsjeća na onaj koji se dogodio 19. kolovoza pred zgradama ministarstva vanjskih poslova i ministarstva financija, kada je u samoubilačkom napadu poginulo 95 osoba, a više od 600 ih je ranjeno

Eksplozije su ubile više od 130 ljudiEksplozije su ubile više od 130 ljudiU dvama samoubilačkim napadima u eksplozijama automobila bombi u središtu Bagdada u nedjelju su poginule 132 osobe a više od 500 je ozlijeđeno, objavila je policija.

Cilj eksplozija koje su odjeknule u vremenskom razmaku od desetak minuta, bile su zgrade pokrajinske uprave, ministarstva pravosuđa te zgrada ministarstva rada i socijalne skrbi u Bagdadu koje se nalaze u samome središtu glavnoga iračkog grada.

Iz ureda premijera Nurija al-Malikija objavljeno je kako su počinitelji željeli posijati kaos u zemlji, omesti politički proces i spriječiti održavanje parlamentarnih izbora.

Iračke su vlasti najavile trodnevnu nacionalnu žalost.

Dvostruki napad, smatraju promatrači, podsjeća na onaj koji se dogodio 19. kolovoza pred zgradama ministarstva vanjskih poslova i ministarstva financija, kada je u samoubilačkom napadu poginulo 95 osoba, a više od 600 ih je ranjeno.

Zapovjednik iračkih kopnenih vojnih snaga, general Ali Gejdan nedavno je upozorio na opasnost od novoga nasilja, zbog održavanja parlamentarnih izbora i osnivanja nove vlade.

Iračke vlasti najavile su trodnevnu nacionalnu žalost.

Vezane vijesti

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika