26.10.2009. / 07:45

Autor: Hina

Gadafi: Palestinci bi trebali imati nuklearno oružje

Izrael nikada nije javno priznao posjedovanje atomskog oružja ali se zemlju općenito smatra nuklearnom silom

Moamer GadafiMoamer GadafiAko Izrael raspolaže atomskim oružjem, onda i arapske zemlje u tom području, "čak i Palestinci", imaju pravo na to, izjavio je u ponedjeljak libijski vođa Moamer Gadafi na britanskoj tv postaji Sky News.

"Ako Izraelci imaju nuklearno oružje i nuklearnu moć, pravo je Egipćana, Sirijaca, Saudijaca da ga i oni imaju, čak i Palestinci bi ga trebali imati jer njihovi istomišljenici ili protivnici imaju nuklearnu moć. Zašto ne?", kazao je on prema izvatcima iz intervjua na Sky Newsu koji će se emitirati u ponedjeljak ujutro.

Izrael nikada nije javno priznao posjedovanje atomskog oružja ali se zemlju općenito smatra nuklearnom silom.

Upitan o Iranu, libijski vođa je naprotiv izjavio: "Kad bi Iran krenuo proizvoditi nuklearno oružje, onda bismo svi mi, uključujući i nas same, bili protiv njih". "No, Iran to nije rekao", dodao je on.

Pukovnik je, između ostalog, pozdravio dodjelu Nobelove nagrade za mir američkom predsjedniku Baracku Obami ističući njegovo afričko podrijetlo.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika