26.10.2009. / 11:45

Autor: Hina

Hodak: Ubojstvo moje kćeri povezano je s obranom generala Zagorca

Mnogo toga, dodao je Hodak, pokazuje da postoji skupina koja želi eliminirati Zagorca te da je Šlogar bio "instrumet u rukama nekome tko želi poslati poruku Zagorcu"

Zvonimir HodakZvonimir HodakOdvjetnik Zvonimir Hodak ustvrdio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu da je motiv koji je kao razlog ubojstva njegove kćeri Ivane iznio optuženi Mladen Šlogar "lažan inskonstruiran i neistint" te da je atentat u uzročnoj vezi s obranom umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

"Ubojstvo moje kćeri bilo je poruka meni i Zagorcu koji ima troje djece", kazao je Hodak, dodajući da bi Šlogar zbog osvete, kao što je naveo u vlastitom priznanju, trebao ubiti njega. No, ubojstvo odvjetnika ne bi bila poruka, jer bi general Zagorec ubrzo izabrao drugog pravnog zastupnika, ustvrdio je Hodak.

Kazao je i da previše činjenica ukazuje da se ubojstvo nije dogodilo na način kako ga opisuje Šlogar. "Ako Šlogar priznaje ubojstvo, a u deset drugih stvari govori očiglednu neistinu sve ukazuje da se radi o fingiranoj priči koja treba zamutiti vodu", smatra Hodak.

Kazao je i da je brutalno ubojstvo njegove kćeri moglo biti spriječeno da je obitelj Hodak dobila policijsku zaštitu nakon što je general Zagorec uz nezapamćeno policijsko osiguranje iz Austrije izručen Hrvatskoj.

"Da je pred ulaz bio postavljen samo jedan pozornik ne bi bilo ona dva hica kojima je okončan život ne samo moje kćeri nego i djeteta koje je nosila nego i život moje supruge, moj i moje majke", dodao je Hodak.

Na upit suca Ivana Turudića iz čega crpi saznanja da je ubojstvo povezano sa Zagorcem, Hodak je kazao da mu na to ukazuje naknadni slijed događaja, među kojima i iskaz svjedoka Mije Kovče koji je na sudu kazao da je Zagorec znao tko stoji iza ubojstava braće Sliško te Dine Pokrovca.

Mnogo toga, dodao je Hodak, pokazuje da postoji skupina koja želi eliminirati Zagorca te da je Šlogar bio "instrumet u rukama nekome tko želi poslati poruku Zagorcu".

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika