26.10.2009. / 11:58

Autor: Nacionalova redakcija

Krenuo 'road show': Šuker u lovu na milijardu dolara novog inozemnog duga

Šuker se nada da će na američkom tržištu prikupiti do milijardu dolara, međutim pretpostavlja se da bi ministar financija bio zadovoljan i s 750 milijuna dolara. Analitičari predviđaju da bi se država ovaj put mogla zadužiti po kamatnoj stopi od 7 do 8 posto

Ministar financija Ivan ŠukerMinistar financija Ivan ŠukerPremijerka Jadranka Kosor je na konferenciji "Dan velikih planova" poželjela uspjeh ministru financija Ivanu Šukeru, koji je u ponedjeljak otputovao i SAD na "road show" prodaje državnih obveznica.

Šuker se nada da će na američkom tržištu prikupiti do milijardu dolara, međutim pretpostavlja se da bi ministar financija bio zadovoljan i s 750 milijuna dolara. Analitičari predviđaju da bi se država ovaj put mogla zadužiti po kamatnoj stopi od 7 do 8 posto.

Vlada se ranije ove godine zadužila za 700 milijuna eura izdanjem državnih obveznica na europskom tržištu.

Govoreći na konferenciji što se održava u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i časopisa Lider, premijerka je rekla da će Vlada u 2010. godini nastaviti s politikom štednje.

"U 2010. godini nastavit ćemo s kontrolom javnih rashoda, a glavni okvir za politiku Vlade bit će izričita i izrazita štednja", kazala je premijerka Kosor.

U idućoj godini, rekla je, može se očekivati stabilnost i lagani rast gospodarstva, uz zadržavanje ovogodišnje stope inflacije.

Zahvaljujući mjerama Vlade i HNB-a, istaknula je, financijski sustav je ostao stabilan pa Hrvatska i dalje može podmirivati obveze prema inozemstvu.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

registracija
25/6/09

zabica, 26.10.09. 13:01

Zaista mi nije jasno zaso ne oduzmu novce recimo generalima:
CERMAKU,ZAGORCU....i ostalim koji se nalaze u istom ''financijskom rangu''.
Hrvatskim : Kerumima,Petracima .....


registracija
8/7/09

bankar, 26.10.09. 14:11

zašto uporno posuđujemo od amera i eu lihvara kad kinezi daju 2% kamatne kredite u puno većim iznosima?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika