26.10.2009. / 12:45

Autor: Totalsport

MLB doigravanje: U World Seriesu NY Yankeesi i Philadelphia

Nakon što je Philadelphia još ranije osigurala plasman u veliki finale MLB lige (američko-kanadska bejzbol liga), tamo su im se pridružili New York Yankeesi...

Yankeesi slave ulazak u finaleYankeesi slave ulazak u finaleKlub iz New Yorka je uvjerljivo najuspješnija i najutjecajnija momčad u ligi, a u povijesti je skupila čak 26 naslova prvaka. No, u posljednje vrijeme i nisu imali previše uspjeha, te su posljednji put u World Seriesu (velikom finalu) igrali 2003. godine, a posljednji naslov su osvojili 2000. godine.

Ove godine su Yankeesi prvi put zaigrali u svom novom domu, te su napustili stadion na kojem su od daleke 1923. godine ostvarivali mnogo uspjeha. Novi dom je "blagoslovljen" ulaskom u veliki finale, a do njega su došli nedjeljnom pobjedom protiv Los Angeles Angelsa 5-2, čime su dobili seriju 4-2.

Tako su u finalima konferencija ispale dvije momčadi iz Los Angelesa, i Angelsi i Dodgersi, a suparnik Yankeesima u finalu bit će Philadelphija, koja ujedno brani naslov najbolje momčadi u MLB ligi.

Prva utakmica je na rasporedu u srijedu, a novi prvak će biti momčad koja prva dođe do četiri pobjede.

Vezane vijesti

'Divovska pobjeda': San Francisco Giantsi nakon 56 godina prvaci MLB-a

'Divovska pobjeda': San Francisco Giantsi nakon 56 godina prvaci MLB-a

Igrači San Francisco Giantsa novi su prvaci MLB lige (američko-kanadska profesionalna liga u bejzbolu). Dobili su s 4-1 World Series protiv Texasa...… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika