26.10.2009. / 16:35

Autor: Hina

Premijer na sudu: Proces protiv Berlusconija 16. studenoga

Tijekom ukidanja zakona o njegovu imunitetu, tisak je pisao da će nastavak procesa o povlaštenim pravima tv Mediaseta biti težak jer dok je procedura bila zaleđena 2008., izbrisane su gotovo sve optužbe

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiProces protiv talijanskog premijera Silvija Berlusconija, zbog krivotvorenja završnih računa tvrtke, obustavljen u rujnu 2008., nastavit će se 16. studenoga nakon što je poništen zakon koji mu daje imunitet, odlučio je u ponedjeljak sud u Milanu.

Tri tjedna nakon poništenja zakona Alfano, koji je doveo do obustave svih procesa protiv njega tijekom godinu dana, Silvio Berlusconi je osumnjičen za krivotvorenje završnih računa tvrtke.

Sud u Milanu sumnjiči 73-godišnjeg Berlusconija da je sa 600.000 dolara platio lažno svjedočenje bivšeg britanskog odvjetnika Davida Millsa u dva sudska procesa za korupciju iz 90-ih godina, zatim za "kupnju glasova" dvaju članova parlamenta pomoću kojih je srušena posljednja talijanska vlada nakon koje je Berlusconi došao na vlast, te za utaje poreza i pronevjere u Italiji i SAD-u.

Tijekom ukidanja zakona o njegovu imunitetu, tisak je pisao da će nastavak procesa o povlaštenim pravima tv Mediaseta biti težak jer dok je procedura bila zaleđena 2008., izbrisane su gotovo sve optužbe u kojima se početno navodilo da je prije 1999. pronevjereno 276 milijuna dolara.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika