28.05.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

SIMPA ljeto 2002 započinje surfing natjecanjem

SIMPA SOUL & STYLE

Od 5.6.-9.6.2002 u Bolu na Braču održat će se surfing natjecanje u organizaciji windsurfing centra Zoo Station Bol i Simpe.

SIMPA SOUL & STYLE

U Bolu na Braču 5. lipnja 2002. godine započinje SIMPA SOUL & STYLE, natjecanje u jedrenju na dasci i kite surfingu u slobodnom i hang-time stilu. Organizator windsurfinga je centar ZOO STATION BOL. Budući da je natjecanje Internacionalno pristigle su i prijave iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Italije, Francuske, čak i Argentine te naravno Hrvatske.

Slobodni (Freestyle) stil je stil u kojem, u zadanom vremenu (od 5 do max. 15 minuta), natjecatelji (minimum četvorica istovremeno) izvode akrobacije (front loop, vulcan, air jibe, spock, spock 540, grubby, wymaroo, carving 360, lollypop…) te iz svakog tima dva natjecatelja prolaze u finale gdje se sastaju dvojica najboljih.

U slobodnom stilu, natjecatelji će se okušati u dvije kategorije natjecanja:
Wind surf – kategorija surfanja uz pomoć daske i jedra
Kite surf – kategorija surfanja uz pomoć daske i “zmaja”

Uz slobodni stil, Kitesurferi će se okušati i u “hang time” stilu koji ocjenjuje natjecatelje po dužini boravka u zraku.

Kvalitetu ovog natjecanja definitivno potvrđuju međunarodna imena koja odnose pobjede i na najvećim natjecanjima u svijetu i neka su od vodećih u svjetskom kupu; Markthaler, Lewitsch, Fiddicke, Sammer, Kalensky, Gasperini, Rosati i mnogi drugi.

Također, kvalitetu natjecanja potvrđuje i odaziv medija. Za sada su presscard zatražili svi najpoznatiji surf magazini u svijetu, kao što su francuski Planschemag, njemački Surf i Stechesegelrevue, Austrijski Continentseven te TV kuće kao što su BBC (koja će snimati i posebnu emisiji “BBC roadtrippin’ Croatia”), MTV i HRT.

SIMPA SOUL & STYLE i Zoo Station Bol garantiraju odličnu zabavu, iznimno jako natjecanje i fantastičnu promidžbu Hrvatske u svijetu jedrenja na dasci te turizma općenito.

Svi zainteresirani pozvani su na plažu windsurfing centra ZOO STATION BOL gdje će moći uživati u cjelodnevnom programu akrobacija windsurfera i kitera. Završne prijave za natjecatelje traju do 4. lipnja do 20h kada će se uz izvlačenje parova, zakusku sa sponzorima i novinarima moći razgledati i izložba skulptura “ALL THAT WINDSURFING”. SIMPA SOUL & STYLE i Zoo Station Bol također vas pozivaju i na party dobrodošlice u taverni “RIVA” u Bolu

Kontakti:
HT-Simpa
Zoo Station Bol
Olivera Međugorac
tel: 021-631-590
tel: 4855-577
fax: 021- 630-537
fax: 4855-535
e- mail : zoo-station@net.hr
WWW.ZOO-STATION-WINDSURFING.COM

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika