27.10.2009. / 12:40

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Ljubitelj dobre kapljice vraća se u Hrvatsku: Vjeran Simunić iz Bruneja u Imotski

Osebujni hrvatski trener Vjeran Simunić na privremenom radu u Brunejima vraća se u Hrvatsku

Vjeran Simunić ima status zvijezde u BrunejimaVjeran Simunić ima status zvijezde u BrunejimaHrvatski trener brunejskog kluba Duli Pengiran Muda Mahkoti (DPMM FC), Vjeran Simunić, oprostio se od igrača i navijača, te se zaputio prema domovini.

Simunić je na čelu kluba, koji se natjecao u singapurskom prvenstvu, bio od 2007. godine, u Brunejima je imao status zvijezde, a najveće mu je zadovoljstvo bilo gledati kako se njegovi mladi igrači razvijaju.

Tvrdi to sam čak i unatoč osvajanju ovogodišnjeg izdanja tamošnjeg Liga kupa.

“Odlučio je Simunić prije vremena raskinuti ugovor s klubom kako bi se pridružio obitelji u domovini, gdje će 28. listopada prisustvovati vjenčanju sina”, piše news.brunei.fm.

Simunić je nogometnu karijeru započeo kao vratar u Splitu, a 70-tih je branio za NK Zagreb. U trenerskoj karijeri do sada je vodio čak 27 klubova, a posljednji hrvatski klub koji je trenirao prije odlaska u Bruneje bio je Imotski. Poznat je po temperamentnom vođenju utakmica, obučen uvijek u crno i to uvijek u kratkim rukavima bez obzira na godišnje doba. Prati ga glas ljubitelja dobre kapljice, posebice crnog vina. Navijači su ga voljeli u kojem god je klubu radio, od Čazme i Lipika do Marsonije, Zadra, Hrvatskog dragovoljca, a posebice je bio obljubljen među navijačima Zadra, gdje je nakon jedne pobjede nad Osijekom skakao u more, i Cibalije koju je trenirao 2004. godine.

- Vrhunac moje karijere na Brunejima su lokalni igrači. Od kada sam došao njihov se mentalitet promijenio nabolje. Navijači su ponosni na njih, a pred njima ima još mjesta za napredak. Sairol Shari sada zna igrati i obranu, Rosmin Kamis se od veznjaka pretvorio u sjajnog posljednjeg čovjeka obrane. Tri puta smo pobijedili Singapore Armed Forces (vjerojatni prvaci, op.a.), tri puta i Geylang United, dva puta smo bili bolji od Super Redsa i Albirexa, sjajni smo bili protiv ponajboljih momčadi jake lige. Uvjeren sam da ćemo, nastavimo li igrati singapursku S-Ligu donijeti još koji trofej na Bruneje - kazao je Simunić.

Na upit ima li ponuda za nastavak trenerske karijere Simunić je odgovorio:

- Mnogo njih, a neke su iz singapurske lige. U ovom trenutku ih ne želim prihvatiti jer volim ovaj klub. Odmorit ću se neko vrijeme kod kuće i čekati kako će se rasplesti situacija ovdje za sljedeću sezonu. Možda se i vratim u Imotski, moj bivši klub koji se trenutačno natječe u drugoj hrvatskoj ligi (trenutačno vodeća momčad, op.a.). Ponudili su mi posao.

- Kako bilo, želio bih se zahvaliti svim igračima, trenerskom osoblju i upravi kluba. Navijači su također uvijek bila uz nas, a da nije bilo takve podrške ne bismo imali dobru sezonu. Volio bih se i dogodine vratiti ovdje.

Mogući uvjet za Simunićev povratak bio bi da se njegov dosadašnji klub nastavi natjecati u singapurskom prvenstvu iz kojeg su isključeni zbog intervencije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) spram Brunejskog nogometnog saveza kojem vrh svjetskog nogometa spočitava nepravilnosti u radu.

Vezane vijesti

'Predsjednik i vlada ostavili Imotski na milost i nemilost'

'Predsjednik i vlada ostavili Imotski na milost i nemilost'

Gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel, regirajući na jučerašnju izjavu predsjednika Ive Josipovića da se u vezi sa snježnim neprilikama griješilo na svim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika